Wednesday, December 31, 2008

kawan saya..

offiicially nyer, saya akan bertolak balik ke sp ari ni..belum sp lagi pun, singgah kt penang dulu, jenguk2- jenguk nenek n couzie2 di situ..3hb baru sampai maktab..huhu, tak sabar- sabar rasanye..yelah, nak juga tau pointer and grade assignment untuk sem lepas..

speaking bout result, result pmr pun dah keluar..tahniah2 pada adik saya yang dapat 8a..semalam baru saya tau dia kelas 1st..tengoklah, saya sangat katak di bawah tempurung..haha..

kalau sebut pasal result, saya bukan calon untuk dapat result yang super gempak..sebab tu waktu pmr & spm, saya tak expect tinggi2..sains dan math, saya tak harap untuk dpt A..sebab saya benci math..sains, saya hanya suke kimia..kan saya pernah nak jadi chemical engineer :)

bila saya masuk form 5, saya kenal boy friend saya ni..bukan bf ye..dia pandai..satu hari, saya tanya dia, target spm dia berapa..dia cakap 10 A1 (ke 11 A1 nth).. saya tak ada kawan rapat dari SBP before, jadi bila dia cakap dia confident dapat straight A, saya ternganga..haha..

sebab saya katak di bawah tempurung, saya jadi pelik..biar btul, boleh dpt straight A..SPM ni senang sangat ke? sebab dia cakap piece of cake je..tapi saya grateful dia cakap macam tu..sebab dia, saya dapat satu semangat untuk try dapat result yang at least boleh dibanggakan..kalau dia tak ckp macam tu, mungkin saya akan ambil spm macam sy ambil final exam kt maktab hari tu..sambil lewa je..

ya, maybe saya rasa nak setaraf dgn dia.. die banyak offer untuk tolong saya..bukanlah saya cakap dia je mendorong kejayaan saya, family pun ada..tapi family tu dah diprogramkan untuk support kita..mesti kamu pun ada kawan- kawan yang banyak bagi dorongan dalam hidup, kan??

saya cuma terkilan sebab dia  tak ada chance nak wish goodluck setiap kli saya nak exam..mula- mula saya sedih juga, tapi saya tau die mesti nak tengok saya dapat result yang elok..jadi saya buang jauh- jauh perasaan tu..

saya pun kadang- kadang terasa sebab dia jarang ada mase nk sosial macam orang lain..saya rasa hidup dia maybe untuk study je.kadang- kadang saya termsg dia waktu dia tengah study, akibatnya saya yang kebosanan menunggu dia reply balik...jadi, saya pun tak selalu contact dia..tapi kalau kitorang contact, saya mesti senyum sorang2 sampai sebulan lamanya boleh tahan..sebab dia tu istimewa..

saya tak setuju bila orang cakap a girl and a guy can't be best friend..sebab saya ada best friend lelaki..i'm not in love with him..tapi saya sayangkan dia, sebagaimana saya sayang girlfriend saya..

dan saya selalu harap, dia happy selalu..saya harap dia cepat cari gf..haha..dia tengah berusaha..dia tak cepat give up, sebab tu bila saya nak give up, saya akan ingat pasal dia..mesti saya bersemangat balik..tak kisahlah betapa susahnya hidup saya waktu tu..

saya bersyukur Tuhan temukan saya dengan dia..sebab, maybe kehadiran dia salah satu benda terbaik pernah jadi dalam hidup saya..bukan maybe, saya pasti..

saya juga nak cakap happy new year 2009, dan saya akan berehat dari update blog untuk seketika..haha..till next year, adi0s..

- saya tau saya skema sekarang..saya nak jadi lebih sopan tahun baru ni..haha-

Tuesday, December 30, 2008

kisah maal Hijrah

28/12/08

maghrib smlm dh masuk maal hijrah..tapi al-kisahnye aku igt maghrib ari ni(29hb) bru maal hijrah..jd, aku dgn penoh confident declare mau gi masjid ari ni utk baca d0a akhir dan awal tahun..mana taw, aku yg kene kutuk psl xtaw bile tarikh maal hijrah..haha...

ayah aku mmg berhijrah gila2 smpene tahun bru ni.. mlm smlm yg aku patut di masjid, die ajak gi Giant kt Senawang :P kerna aku sdg gila gune kad utk bayar everything, aku pown setuju utk pegi.. (kad tu utk tambah reward points)

ayahku ckp, jgn beli bukan2..amik yg perlu je..aku dh bajet, slalu kl0 gi Giant, confirm rm200-300+ melayang..padahal Giant je pon..hehe..so, aku pun ambik toiletries yg patut..aku pon gila sakan sh0pping.. mak aku lalu brg2 elektrik dan adik aku pun tanpa segan silu mengambil hand mixer (yg duk wat kek tu)..rm100 dh melayang..

ayah aku dtg kt bhgn tu gak..die pon xmau kalah..die amik DVD player..hah, mmg ketinggaln zaman kit0rg nih..bru skrg ayah aku mau beli tu..yg tu pon rm100+

jd campur brg2 yg xperlu dan barang perlu aku, sume rm433 (ntah bape sen)..dan aku pun m'hulurkan visa debit card aku..yeh, points akan betambah..ku suke :)

sempena taun baru, byk gak parents abihkan duit beli brg2 sek0lah & brg2 x perlu tu..aku x kisah arr, di0rg de duit..janji xgune duit poket aku dh..haha..

ohh ari ni mengemas umah kt seremban tu..gile byk lalang..kt tgn ade byk gile kesan calar-balar akibat hirisan lalang (haha, aku start skema dh)..adoi, sakit..

ayah aku wat keje gila lagi..die gi buang 7 beg plastik sampah penuh dgn lalang2 dan pokok yg kitorg tebang dgn 2 tapak tangan ni kat semak samun tepi jln..wargh, aku dh tak0t nk terlibat.. takut org repot kt p0lis, pembuangan smph..haha..klo ikut ati, aku nk buang dlm k0lam ikan je..n ye, keje aku awasi keadaan sekeliling (kalau ade kete n motor lalu, kene bgtau, so ayah aku b0leh wat2 mcm kitorg ni pelanc0ng).. haha, xle blah..

itu la kisah maal hijrah kit0rg..

- the reds kt top liga epl..haha..aku suke :P -

Friday, December 26, 2008

buah dan sayuran yg xle dimakan..

rupenya sayur dan buah tu bkn hanye utk dimakan..mcm2 le dibuat..k0rg tgkla sendiri..

kateg0ri sayur yg kene samak kl0 terpegang..haha, ade sesape mau mkn??

bile sawi jadi itik, manusia jd HERAN :)

tgk2..oren pun tau nangis..tu aku ckp, xle dimakan

sawi berupe ikan..

haram nk mkn sayur nih..geli..uwek!!!

ala..comei nyer..Gerammm..

ini k0bis eh? wah, sgt kreatif..

aku rase die ptt curve jd slim skit la.. :P

perfect gift utk christmas..

aih menakutkan

boleh x simpan je tembikai ni..xyah makan pon..hehe

Sunday, December 21, 2008

Manners org Malaysia

ok..ni adelah sambungan post sassy shikin di http://hostage-freak.blogspot.com

smlm satu family kuar mkn kt village view..tmpt tu lawa, besar, cantik, kira 3 stars la..nk tggu orders pun x lame.tv die besar gedabak..mmg besh la..tp ade la gak 2-3 incidents yg wat aku terpiki..org malaysians ni mmg de manner cm gini ke??

yg 1st nyer, waktu kit0rg mule2 duduk, meja tu melekit..ni kes pekeja mls nk lap arr ni..aku dgn muke annoying nyer pun panggil la sorg waiter ni..dlm nada lemah-lembut..hehe..aku pun mtk tlg die lap..kamu tau die watpe? die letak tgn die kt meja pastu die ckp, mane yg melekit nyer? mmg budus la..sakit ati je..cust0mers kn always right..pastu die pun blah..

die dtg blk..bw spray sabun..padanla melekit..ko gune sabun rupenye..die blah lg..
die dtg bw kain lap..uii, die lap aku rase nk kasi penampo je..gila seks ke pe lap dkt2 dgn aku..bkn stkt aku je, adik aku pun kene..mmg tensi0n tul..dktnyer astagfirullah..mcm nk berlaga pipi siap..waiter yg sgt kurg ajo..kain lap tu terkene baju adik aku, die b0le wat selamba b0d0..nmpk sgt x ikhlas..ni dpn ayah aku ni..aihh...

pastu waktu tgh mkn, die dtg lg..tr0s die gel0j0h mencari- cari bende kt atas meja tuh..excuse me, t0l0ng la hormat skit pelanggan awk ni..x ckp pun tumpang tanye ke..ni maen redah je..tersedak aku..rupenye die d0k cri resit..pastu b0leh wat lawak bodoh..sory ye, org dtg utk mkn, bkn utk dientertain dgn lawak kamu tu...

ohh ye, dh sampai kt kaunter nk bayar, cashiers muke masam je..adoi, maniskanla muke tu skit..mcmane org x kate yg duk kat kaunter ni xde sopan santun..

pas2 gi la dataran putrajya..ade pameran hadhari 2008..bjln smbil menahan nk buang air kecil..hehe..jumpe tandas..adoi, sgt hancing la..mcmne aku nk msk?s0, kitorg gi cari tandas lain..manner yg sgt truk..dhla hancing, tisu tandas jgn ckpla..berterabur sana sini..mmgla itu tandas sementra, tp jaga je la kebersihan die..aku malu kat Bangla yg dtg ke pameran tu..haha..

sebut psl Bangla, aku rase smlm cm duk kt negara di0rg je..ni siap parking kete pun diorg conquer..aku pun kuar la satu ayat budus :Bangla p0n de kete ke?hehe..jgn mare ea

kit0rg menuju kt tandas kat Souq..dpn ade group mamat askar botak..adik aku yg tada manner ni gi nyanyi,"ade bulat, ade lonjong, ade petak"..sumpah aku nk selotep je mulut die..mamat2 tu pun pandang blkg arr..xjadi marah kot tgk muke inn0cent aku..haha..hampeh..sblm tu die wat perangai gak, pengawal yg tlg tjk tandas kt souq tu org kelantan..adik aku pn mengajuk ckp die, siap tambah : go straight, don't belok-belok" version klantan..

aih, tp bengang gak, klo dh duk pjaya tu, kurg2 kn la loghat klate ko tu..yela, yg duk kt central ni cam aku..mampus arr x bape paham..org ckp "masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak" ntah bt0l x peribahasa aku nih..

dhla penat membebel..korg nilai la sdiri manners kite ni..penah x korg experience bende ni?? ke aku s0rg je arr??hehe

-credit to hakeem yg tlh kenalkan ku n family ku pada village view-

satu bl0g ku jumpe ni die ckp..klo view bl0g org tp x anta komen, mcm BERAK TAK BASUH..haha..so, komen arr ye!!

Pemikiran itu Salah

Kenapa tajuk entry ni Pemikiran itu salah..
kerna manusia suke judge a book by its cover..
jd aku akn try listkan several mentality yg salah..
n dat includes my mentalities as well..
pen, here we go!!

1) Siapa yg belajar x tinggi, takkan berjaya dlm hidup
m0st of us, comm0nly Malaysian has this kind of mentality..klau some0ne tu dpt msk U, die dikira bjaya..akan dpt kerja, dpt gaji..at least, 0rg ckp, xkn susahkan mak bapak..jujur, aku pun pernah fikir mcm ni..rmi org yg masuk Universiti, yg kononnya dikategorikan sbg "berjaya", masih bergantung pd kewangan parents lepas graduate..sebabnye? mengganggur, xde keje..pilih keje..jadi, berjaya sgt ke g0longan ni? ayah aku hanya lepasan SPM, masuk U jauh skli..tp kit0rg still hidup senang smpi skrg..alhamdulillah..Die pun x reti computer sgt smpaikan xtau nak gune PowerPoint..tp, kelmarin, bila die suruh aku taip assignment dia, aku agak shocked..kerna dia menti0n benda spt Pteridofit, Krozier, Holttum, Copeland, Iwatsuki, ahli taksonomi, cara melabel spesimen.Aku pun start fikir, nak berjaya dlm hidup, kuncinya bkn dgn masuk U.. sume 0rg de kelebihan masing2..Bill Gates pernah keluar Harvard, Steve Jobs pernah kene pecat..tp mrk sgt success skrg..ilmu tu penting..tapi, knape perlu pandang rendah org lain?

2) Pelajar sek agama SEMUANYA baik dan alim..
ini mmg salah..sbb dlunye aku sek agama..2 thn..ku lihat mcm2 jenis manusia dlm sek tu..ade yg lebey ter0k dr pelajar sek biase..kes liwat mmg ader..aku shocked jugak..sbb tu aku pindah ke sek biase waktu form3..alim? hanye sesetengah..ade yg masih free hair di luar..xkisah la ape kamu nk buat...tp sblum tego org pasal d0sa, sile cermin diri sendiri dulu....teguran itu bagus, tp apply dulu sblm nasihatkan 0rg laen..jadi, pelajar sek agama yg terasa, jgn rase kamu tu sgt bagus dan Tok Guru dlm soal agama..stkat baca doa, aku pun boleh....sek agama akn jd lebih baik jika mrk ikhlas nk masuk situ..bkn kerna paksaan parents..tp, aku mmg tau n knl pelajr sek agama yg baik..

3) datuk dan datin itu mesti kaya
mungkin aku salah..tp aku prnh kenal datuk yg x berapa kaya..malahan agak sengkek dan x berwang..akhirnye terpaksa berniaga dan compete bsame peniaga lain mjual kain baju di sh0pping mall..akn shocked jike ku nmpk mrk kt pasar..hehe..oh ye waktu mrk dpt pangkat Datuk tu, mrk masih kaya..agak ter0k klo anak mrk pemb0r0s..
P/s: Tan Sri mmg kaya!!

4) kucing sgt suka mkn ikan
rasenye sume penchenta kucing sudh tau ni..mrk sdh maju..bkn takat ikan, pisang, kerepek pisang, kek pisang, cekodok pisang, pun di0rg balun..klo ku mkn makaroni, pun di0rg mengiau..nk sikit la tu...hehe..

5) mrk yg pakai jubah tu, kerjanya zikir aje
ohh tidak..ku punye uncle mcm ni..bkn s0rg tp 2..mrk ikut sunnah rasulullah..bekerja kan satu ibadat jugak..makanya, jgnla pandang di0rg cam xpnh nmpk..slack aje..uncle ku itu bekas engineer..kini jd usahawan bjaya..buktinye, kamu bleh mintak no hp nyer dr ku..die pasti akan ajak kamu j0in business nyer..hehe

6) student kelas 1st skema
yep..aku mmg sering dic0p skema..dan mates ku jugak..sbb kelas 1st..senyap..skema..rajin..alah, tipu aje tuh..berani swear..kit0rg bising..cume x tunjuk..kit0rg malas..tp hanye buku latihan n cikgu yg menanda je taw..kit0rg skema..name kit0rg penah naik mesyuarat pengawas..s0, pe yg skema sgt ntah..hehe :P

7) yg drive sl0w tu mst perempuan

alah..bukn sume ok..slow drivers mmg quite annoying..tp jnglah asyik kaitkn dgn women..ok, here's the thing..ku prnh tgk laki yg bw slow juga..tgh maen sms, tgh borak, ade yg siap mcm tourist..tp duk kt lane sblh kanan..biasenye ku honk je 0rg yg bw cmni..sbbnye kete ku nk jln jugak kn..klo kurg sabar sgt, ku naikkan jari tgh..hehe..xla smpi cm2..(entry ini ilham drpd entry s0meone ku jupe)

okla tu je yg dpt ku fikir skrg..ada fikiran lain??

-entry ini sudah ditapis-

Tuesday, December 16, 2008

bl0g baru

ok new blog ku.wajah baru..
ari tu wat blog bru..
tp mls deh..gune bl0g lame sudah
ouh..headache..
setelah mmbace blog2 yg sgt byk..
de blog yg ade 167 pengikut..haha..
byk giler..
tgh piki cmne nk byk perngikut cm 2..huhu...
ye..aku tau mcmane..
mereka menulis something yg ilmiah..
bkn cam aku..something yg aku rase seronok utk aku s0rg bace..hehe..
pape pun..blah dlu..
pening2...

Monday, December 15, 2008

nikmat on9...hehe

2 hari dh x on9..coz duk kt umah atuk....
maklumlah mereka yg sudh berumur x gune internet..
apatah lg wireless..
lappy ku sibok mcari2 signal wi-fi..
die x jumpe..die kuciwa :P

erm..rindu org tue tu..hehe..
tp atuk agk pelik..
rumah die atap zink..
tghari panas gler la ckp..
kitorg bkk kipas, mode kelajuan 4..
n xboleh perlahankn...
tetibe atuk bgn dr tido..
die ckp..korg ni x sejuk ke??
aku pn tgk jam..tgh kul 12+ tghari la tuk..
org sume tgh panas..
hehe..x fhm aku..
xkisah arr..die pun dh tua..
tolak ansur je..
x pakai kipas..
mandi peluh siot...
hehe...

akhirnye ku blk pjaya...
dpt on9 gak..
internet makin b0ring skrg..
dunno why..

Thursday, December 11, 2008

he said..blame my b0redom..

just now, i'm p0sting a new p0st..

entitled relati0nship..

well, lucky for u if u managed to read that.

x sampai hati nk publish post tu lelame..

hurm..it's okay..i've saved dat as a draft n0w..

next time, if i'm furiously mad at u...

i'll consider publishing it back t0 public..

liverp00l is at da top..

so, st0p telling me to change my fav football team..

damn, it was pretty tired listening to u chelsea ,man u, arsenal..
fanatic fans

have i ever asked u to supp0rt Liverpool??

no..no..no..(say it with rythm)

i was just telling u to go away n watch da game with ur mouth SHUT..

so, da bottom line is

mind ur own team..


n yeah, i kn0w you're just being nice..

thanks 4 da offer..but n0 thanks..

am i emoti0nal rite now??

bet i am..it's all because of my bored0m..

like my bro used to say..

blame my boredom :(


Thursday, December 4, 2008

zaman kanak2 :P

after 2 or 3 of my entries were bout being tagged by others, i feel that this time i wanna talk bout my childhood memories..something dat is very close to our heart, rite? erm..so, yesterday my siblings and I flipped through our pics albums..trust me, we were superb hilarious seeing ourselves when we were small..yela, sume nerd2, innocent lg..hehe..xtahan..so, meh la tgk special edition utk tatapan blog..pics zaman kanak2...



diorg kate muke ku cm laki..rambut pndek lg, kn? hehe...


sesame dgn along..



tyme ni, mkn pon k kene suap..manje :P


cengey muke abg aku xdpt dukung baby 2..hehe

tgkla care kit0rg berp0sing..haih..along aku tgh tunjuk Crispy tu


peace aje 4 life...kit0rg rapat gak kekecik dlu ek...hurm..musykil2..


tembam syiot adek aku yg pakai bju kurung itam tu :( tp die dh kurus skg..


kecik2 bajet alim dh..tudung labuh lg..hehe..tgk kt tgn aku..potpouri yg xboleh blah :P

yup..that's our old car..NW1738..still ade lg..



paling suke background blkg tu..kwsn umah kitorg besar woo :P (kuarters guru..4 families je tggl kt situ..b0ring waktu cuti )


tgk muke adek aku yg dibulatkn tu..die mmg bulat dan tembam..
Lagi satu fav spot tmpat mainan wak2 kecik2..


kt blkg tu umah aku.bes0 x? n tep0n tu lah satu2 nye mode utk berkomunikasi dgn dunie luar..xde tep0n umah waktu tu...


paling t'gelak tgk gambo ni..tgk care diorg pakai tudung..skema x..hehe...

cam2 la bende yg boley buat aku ketawa psl zaman kekanak ni..s0nok..rase cm nk jd bebudk lg..hehe..Best rasenye bile tgk pics lelame dgn adik2..wat erat hubungan la katakan..hehe..


P/S: pics yg ade kotor2 kt atas tu sbb scanner ku kotor ok..

~UpDate Bl0G keRna B0riNg banGat~

The last persons who tagged you are: Ada

1. What is the relationship of you and him/her?

- coursemate..still perlukn mase utk mngenali beliau :P

2. Your impressions towards him/her.

- x nmpk cm org utara pon..hehe..igtkn from KL lol

3. The most memorable things he/she had done for you.
- uncle die tlg tumpangkan aku yg sakit kaki n keletihan blk dr IYC..seb baek ade ada Ada..thanks..

5. If he/she become your lover, you will...
- mas0k nerake..lesbian adelah haram..hehe..gurau je ea ada..

6. If he/she become your enemy, you will...
- teringin nk tarik ramb0t owg..hehe..mintak2 x jd enemy la ye :P

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her
- accepting ppl of who they r..

8. If he/she become your enemy, the reason is...
- die rampas bf ku?? hehe..

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- tak ketahuan lg. :P

10. The overall impression of him/her is...
- rajen on9..hehe

11. How do you think the people around you will feel about you?
- depends on my attitude at dat time..sometimes they enjoy having me around..sometimes they want to kick my ass off.. :)

12. The character of you for yourself is?
- erm..easily b0red :) ..mmpunyai ingatan yg kuat..lol..

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
penyegan dgn org yg x knl n tetibe die ma0 tego n borak2
(in da context of central dialect, bukan northern dialect, k?? )..

14. The most ideal person that you wanna be is?
- s0meone yg lebey tggi..lebey kurus..hehe..pandai maen guitar..n yeah, lebih kaya :P

15. For the people who likes you, say something to them.
- belanje la i..inilah tyme nye u nk tunjuk u mmg suke kt i..hehe.. (amik ksmptn tu)

16. 8 people to tag:
- ku rase sume org dh ditagged dgn bende ni...jd sape yg nk wat, wat je la ea..


Wednesday, December 3, 2008

Maksud nama Saya..


A : You are hot (i am??hehe)
T : Awesome kisser. (oh..never try this b4..hehe)
H : You have a very good personality and good looks
I : Easy to be with. (depends on who i hang out with :P )
Y : Best bf/gf anyone could ask for (wanna try??hehe )
A : You are hot.
H : You have a very good personality and good looks.


speaking bout name..there's this one thing in my mind..since i was small, i have many version of name spelling..kekdg, klo cikgu tnye nama, it means aku kne jawab dgn ejaannye skli..sius ni..cmne org eja nama aku..ni la contoh2 nye:

1-atia
2- athia
3- athiah

bile dh msk mktb, sbb org pggl att, name aku pon tuka ejaan jd
1- attia
2- attiyah
3-atthyah
4- aertya (ni yg fofular skg) hehe

hehe..cam2 version la ade..pape p0n, ejaan yg bt0l ialah Athiyah binti Abu Bakar..
n aku x ksh pown cmne org eja :P
yg penting panggilannye atia atau att..itu je :)



References :

A : You are hot.

B : You like people.
C : You are really silly.
D : You like to eat.
E : You like to play with cat.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and good looks.
I : Easy to be with.
J : People Adore you.
K : You're wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N : Best bf/gf anyone could ask for.
O : Easy to fall in love with.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : You're loyal to those you love.
S : Fuckin crazy.
T : Awesome kisser.
U : You really like to chill.
V : Awesome in bed.
W : You are very broad minded.
X : You love sports.
Y : Best bf/gf anyone could ask for.
Z : Always ready.

Sunday, November 30, 2008

~tagged by Aza..now i tagged others..

What Were You Doing 5 Years Ago ?

~ 5 years ago, i was among da most popular girls in da school..tq 2 my bro for promoting me as his sis..what to do? org ckp muke kitorg muke photostat..hehe..being some of teachers' fav especially in english and tafsir hadith..hurm, also bz involved in speech..2 years johan syarahan peringkat negeri selangor..ermm, met Yazid,a guy whom I want him to be my abg angkat..but classmates misunderstood our relation (act, nothing happens) as love affair..hehe, so I stop peeping on him..arghh, that was a huge mistake..hehe..yeah, my best friend betrayed me..well, that hurts a lot, but i think i've already forgiven her, but now we're not best friend anymore..i hardly talk with her nowadays..then, suffering from kinda depression of living in hostel..evryday made plans to revenge, but nothing works..so, i transferred to another school..and left da sek agama...alim gue waktu tu..hehe...x lupe utk mention, aku BENCI bebudak skolah tu... s0me 0f them..5 years ago, i was naive to believe that when we treat others well, they will do the same thing..n vice versae...that was me..NAIVE, INNOCENT..as I grew up, I think I've turned myself into something else..still searching 4 da word..hehe..



What Were 5 Things On Your To Do List Today (30 November 2008)?
- open my lappy..then search for my neighbour's wireless..smlm die x bukak..kempunan nk bukak internet :P
- goes to Klang..ade kenduri kahwin..LAGI
- nak bank-in hutang ku sme najwa..hehe
- ohh yeah, dh lama x bw motor..so, maybe today i'll ride the bike..
- tidur sblm pukul 1..sbb nnt mst aku bgn lmbt lg..hehe..


What Are 5 Snacks That You Enjoy?
- honestly, i grew up eating only healthy food..NO junk food, as my mom told me..Umi mst taw bile aku ade sorokkan snack dlm beg..so, die akan amik n buang dlm tong sampah..mstlah sbg budak kecik waktu 2, aku nangis..but thank God, sbb die wat cm2, aku pon smpi skrg x minat snack2 cm twisties (tgk, ejaan pon aku x pandai)..dan skrg i'm applying da same thing my mom did to my siblings..padan muke diorg... :P

What Are 5 Things That You Do If You Were Billionaire?
- nk pergi eurotrip n macca
- beli jet peribadi utk trip tu..so, don't have to share flight dgn org laen kn..
- buy a BIG house..sgt besar ala2 istana gitu..hehe
- buy every of my fav sport cars..yg first Porsche Carrerra...
- if still got money, i would consider myself to be a philantrophist


What Are 5 Jobs You've Had?
~Student.
~tutor
~babysitter
~salesgirl
~maid at my own house..sounds perfect!!

i've tagged...
~ sesiape yg nk wat soklan ni, sila lah..aku tagged pun bkn korg jwb pon..hehe..
tina ke, akma ke, ada ke, bob ke..hehe..sile2

Wednesday, November 26, 2008

keje sehari je..

so..semlm i made a history..for standing more than 12 hours..of course i did it for the purpose of my work..but today, i've decided to make another history, which is to quit my job..officially, i worked only for 1 day...hehe..u see, they said that 12 hours is nothing compared to the monthly salary i will get, which is around rm1000+..but i couldn't just stand for such a longer period..from 9.30am to 9.30 pm..i can't even stand to shop for more than 5 hours..ini kan plak nk berdiri lame cm gitu..
enough wit the story of my job..i'm relieved that i passed the examination..although there's no official result shown...but it's sad that we have failures..i hope u all do the best for the re- sit..i hope we can all fly together..n yeah 4 those who want to buy sweater for NZ, come to alamanda..the prices are incredibly cheap..not so cheap la.but clearance stock..so byk diskaun..roger me sape nk kuar eh..hehe

Monday, November 24, 2008

result exam+ quarantine

tutup mate...bukak mate...dh pun bulan 11..result pon dgr citer dh kuar..uih..takot jgn ckp la..sape x takot? future tu beb..tp pe boleh wat skrg..tawakal je la..n hope 4 da best..so, nk citer td gi tgk wayang sme old frens from old school..quarantine tajuk die..klo nk bg rating dr 1- 10, aku bg 5 je..nape? hah, ni reason aku:

citer tu dlm 40 minit pertama citer psl keje fireman je..bosan gak ar..rasenye bile minit terakhir bru citer tu cm hidup..dh x takut sgt la..tak terjerit2 sgt dlm wayang tuh..ntah nape, rase citer tu cam pengisian die terhad..last2 sume org mati..bab ni aku tak suke..coz pe jd kat bangunan yg diduki oleh org2 yg makan org? pengarah x cite pun whether pihak berkuase bom kn bangunan tu ke..pe ker..by right, aku yg curious ni berhak tau sbb aku dh bayar harge tiket..hehe..

dh mls nk ckp pjg2..nk tgk best ke x..gi la wayang terdekat anda..hehe..iklan dr....pape je la..
pray 4 my result..daa :P

Saturday, November 15, 2008

cptla balik ke umah....

officially aku blk ptg nih..bas aku kul 6pm..ramai gak tanye, asl blk lmbt? nk lepak kt mktb ea? haha..haram la aku nk melepak kt sini..tambah kebosanan der..so..sbnr nye aku de appoinment dgn doc baru..ganti doc yg sblm ni..die pindah singapore (gaji besar la tuh)...

klo ikut ati, mau je aku siku doc tu..ngade2 lak wat appoinment lmbt sgt..aku pon nk balik awl..tp kenangkan bile doc fatimah ckp die ni HENSEM..hehe..aku pon x sabo2 nk tgk..name die Doc. Farid Patrick Abdullah..hehe!! i smell fish...

tiket aku sbnr ari ahad pukul 9.30 pg..tetibe smlm aku tuka fikiran gi tukar tiket ari nih..naseb baik aku blk ari nih..blok aku tu jd seram gler, sbb xde org dh..nk kuar bilik pun tkt..so, aku pun menyinggah kt blok najwa n tido skli ngn die smlm...

sblum tu aku, najwa, n izatul gi The Carnival..last minute plan..sbb malas nk blk umah cousin kt Kulim..bolehla tp boring gak..aku mandi x lame..tau2 je la..mabuk air..hehe..tp tgk najwa mmg seronok mandi situ..aku pun dpt try main slide sume..mmg seram tp fun arr!! kitorg gi naik bende tu 6 kali..haha..mau termuntah abg tu tgk muke kitorg jer...hehe..

itu la citernyer..laen kli aku upload pics 2..internet lembap dowh kt maktab..chow dulu..
bye maktab..i will not miss u..hehe

Thursday, October 23, 2008

teslian dinner '08


posing skit...haha

pool hotel sri msia

so..on 19th of oct 2008, we had our teslian dinner..to be precise..teslian& tesolian dinner..the event started at 8.30 pm at hotel seri msia...yeah i know it should be more grand, but that's the place who can accomodate around 200 of us..

ok, so my 1st story is how i spend so much money for this dinner..at 1st i don't feel like buying anything and just pakailah everything i have on that day..seriously, west meet east..bkn ssh sgt pun..plg teruk is baju kurung..huhu..like the previous year..n settle, i'll be wearing my hari raya baju kurung...

later when i visited my relatives at bukit mertajam..where i stop at the summit, Bm's shopping mall, i was looking around if got any dress i can wear that night..(told u i can't resist the temptation of shopping)...so, i went here n there....and POP!! i found one...hehe...so, i bought this dress..
then, after i came back to SP, i singgah jp kt CS...ishh..dlm ati, dh ada baju mstla nak kene ade kain ke, kasut ke...so, i bought a pair of shoes at Topheel...

ade lagi.tudung n purse baru...so total above rm100...tp xpelah..once in a while kan.still boleh gune utk next time..hehe...

bila dah sampai, i was stunned..semua org lawa2 n hensem2...inferior la plak..hehe..tp watla confident..hehe....i sat at table 12...with 4 juniors and 1 senior..and i'm alone as for the cohort 1 nz..tp layan je arr...

time wat performance ni yg nak kena komen...i think we're bit like fooling ourselves at the stage..mana taknyer, we practised last minute...so, whatever steps yg practise be4 sume x igt...
tunggang langgang la our performance..serius malu duk kat atas...dh la i was at the front, ok??
in the black dress..depan skli...

pape pun..i want to tell everyone kat luar yg rase kitorg ni mcm fooling ourselves kt atas tu..tak kisah la kn..bersyukur la kitorg nk wat performance..like u dont know class A cohort 1..bukan ke kitorg mmg cmni dr first sem? haha.. pape pun..i love this class...we do like to main2...and whatsoever...lecturers pn x berkenan sgt perangai kitorg...(nnt aku tulis blog lain psl ni)...
so, tu la citernye....makanan pun ok...dh mls nk citer pjg2...tengok pics sdh..

    x smpt nk mkn laksa ni....huhu

penghujung dinner

itu la citernyer...sekian time kasih

Sunday, October 19, 2008

What's ur bday secrets??

RULES:
_ Pick your birth month.
_ Strike out anything that doesn’t apply to you.
_ Bold (or italicize) the best apply to you.
_ Copy to your own blog, with all twelve months.
_ Tag 5 people.


you think u know me?? :

SEPTEMBER: Suave and compromising. Careful, cautious and organized. Likes to point out people’s mistakes. (nama pun manusia) Likes to criticize. (wah2x, terasa aku)..Stubborn (mmg pown) Quiet but able to talk well. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed (ke jadah??) Loyal but not always honest. (haha..at least i'm not kaki lelaki, kn??) Does work well. Very confident (not before, used to be now)..Sensitive..Good memory(sekali aku kene tipu, selame2 nye aku akn ingat..wahaha) Clever and knowledgeable (aku ke??ahakz...) Loves to look for information (musti, kate nak pandai kn) Must control oneself when criticizing. Able to motivate oneself. Understanding. Fun to be around. Secretive (the best word 2 describe me!!) Loves leisure and traveling (remind me to visit europe and usa..etc) Hardly shows emotions..Tends to bottle up feelings (sekali aku hambur, mmg kuar vulgar words jer) Very choosy, especially in relationships (meaning the chosen one is lucky la ..huhu)..Systematic (aku??haram nk systematic)

okay..so maybe i didnt know myself well either..but hey, thanks 4 this "secret little things about our bday month"..

JANUARY: Stubborn and hard-hearted. Ambitious and serious. Loves to teach and be taught. Always looking at people’s flaws and weaknesses. Likes to criticize. Hardworking and productive. Smart, neat and organized. Sensitive and has deep thoughts. Knows how to make others happy. Quiet unless excited or tensed. Rather reserved. Highly attentive. Resistant to illnesses but prone to colds. Romantic but has difficulties expressing love. Loves children. Loyal. Has great social abilities yet easily jealous. Very stubborn and money cautious.

FEBRUARY: Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. Sexy. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves makingfriend s but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizes dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.

MARCH: Attractive personality. Sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves travelling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented. Loves special things. Moody.

APRIL: Active and dynamic. Decisive and hasty but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Emotional. Aggressive. Hasty. Good memory. Moving. Motivates oneself and others. Sickness usually of the head and chest. Sexy in a way that only their lover can see.

MAY: Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. Not having many children. Hardworking. High spirited. Spendthrift.

JUNE: Thinks far with vision. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Able to show character. Easily hurt. Prone to getting colds. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Brand conscious. Executive. Stubborn.

JULY: Fun to be with. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. Not revengeful. Forgiving but never forgets. Dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Likes to be quiet. Homely person. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Prone to having stomach and dieting problems. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.

AUGUST: Loves to joke. Attractive. Suave and caring. Brave and fearless. Firm and has leadership qualities. Knows how to console others. Too generous and egoistic. Takes high pride in oneself. Thirsty for praises. Extraordinary spirit. Easily angered. Angry when provoked. Easily jealous. Observant. Careful and cautious. Thinks quickly. Independent thoughts. Loves to lead and to be led. Loves to dream. Talented in the arts, music and defense. Sensitive but not petty. Poor resistance against illnesses. Learns to relax. Hasty and trusty. Romantic. Loving and caring. Loves to make friends.

SEPTEMBER: Suave and compromising. Careful, cautious and organized. Likes to point out people’s mistakes. Likes to criticize. Stubborn. Quiet but able to talk well. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal but not always honest. Does work well. Very confident. Sensitive. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Must control oneself when criticizing. Able to motivate oneself. Understanding. Fun to be around. Secretive. Loves leisure and traveling. Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Very choosy, especially in relationships. Systematic.

OCTOBER: Loves to chat. Loves those who loves them. Loves to take things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care of what others think. Emotional. Decisive. Strong clairvoyance. Loves to travel, the arts and literature. Touchy and easily jealous. Concerned. Loves outdoors. Just and fair. Spendthrift. Easily influenced. Easily loses confidence. Loves children.

NOVEMBER: Has a lot of ideas. Difficult to fathom. Thinks forward. Unique and brilliant. Extraordinary ideas. Sharp thinking. Fine and strong clairvoyance. Can become good doctors. Dynamic in personality. Secretive. Inquisitive. Knows how to dig secrets. Always thinking. Less talkative but amiable. Brave and generous. Patient. Stubborn and hard-hearted. If there is a will, there is a way. Determined. Never give up. Hardly becomes angry unless provoked. Loves to be alone. Thinks differently from others. Sharp-minded. Motivates oneself. Does not appreciate praises. High-spirited. Well-built and tough. Deep love and emotions. Romantic. Uncertain in relationships. Homely. Hardworking. High abilities. Trustworthy. Honest and keeps secrets. Not able to control emotions. Unpredictable.

DECEMBER: Loyal and generous. Sexy. Patriotic. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Loves to socialize. Loves praises. Loves attention. Loves to be loved. Honest and trustworthy. Not pretending. Short tempered. Changing personality. Not egotistic. Take high pride in oneself. Hates restrictions. Loves to joke. Good sense of humor.

i tag:
- tina
- zack
- ada
- akma
- farah 'aina

Friday, October 17, 2008

exam..exam..exam..

exam..wah..just 3 weeks more (klo x silap kire)...
so, now i'm reflecting of what i had prepared for this final exam..
well..i had LDS group discussion..where i have azu, afiq and hafiz as the members..
we had done our revision in terms of reported speech, clauses and phrases..
but still i think our effort weren't sufficient enough..
so, we'll see whether we'll progress day by day..
hurmm..ldv..not yet..es...not also..ss..just now with syeera, melissa, and soleh..
kind of exciting...huhu..
i thought ss is the most boring lesson here...guess i was wrong..

we'll be having our 6 days holidays as well..this time, i'm not coming home..
bcoz i need to all out and study smart (plus hard) for the final..
i dont want to get stranded here..or doing my degree in the local link..
i really want to fly off to NZ..i want to see how it's like to be in other's country..
at the same time, i can broaden my mind as well..
no need for me to explain further..

so..to me..plz do study hard..ALL OUT girl..this is the only chance i had..
so dont mess it around..be lucky you're selected to be in this programme..


Sunday, October 12, 2008

a trip to Penang...

i love writing..
but sometimes, all the words stuck in my mind..
i mean..stuck with elephant's glue siap...
so, yesterday officially i've been to queensbay with the person i loved the most in maktab..
my kai mui, ching ting...also boleh tahan aku syg...roommate azu, najwa..
hakeem pun ajak sekali...tolong drive..coz my driving skill is not that good..

so, we departed very early..8am..shit..only if I knew my laptop hasn't arrived at HQ Acer Penang yet..then, we decided to go straight to queensbay..wuargh..i felt like the owner of the mall..manager yang tengok2 keadaan sekeliling..people said supervising around...McD je bukak..
at first, i was hesitated to come in..coz i didn't eat at MCD..as you know..
since we haven't had our breakfast, we ordered McD value meal Big Breakfast..memangla besar"..
then, we went to GSC to see what movies in the cinema..
we chose "painted skin'..yang seriously best..in a row, starting from left was Ching Ting, me, Najwa, Azu and Hakeem..out of 5, 3 persons..which is ching ting, me, and sensitive azu cried seeing the film..memang touching gila..the meaning of love is interpreted very clearly..how love can make you sacrifise for your partner..best, so u guys watched out for the story and make sure to watch it!!

oh yeah, before we entered the cinema, we spent our time at the arcade..playing silly game..i managed to beat azu in car racing....and i spend rm5, quite small compared to hakeem's, which was above rm10..in the cinema, i got a call from the HQ, and he said i can take my laptop
so, considered that we didnt know the route and we might stuck in the jam, we departed at 2pm..
surprisingly, it took us only half an hour to reach there (time ni aku dh nyesal giler) due to hakeem's mum's instruction..thanx ya

syamil called azu later..he said he's coming..since his futsal team lost early (oops, sory syamil..hihi!)..and tajul also need to send his laptop to be repaired..we waited until 4.30 pm..sempatla makan kat nasi kandar..(tak suka betul)

after they came, we go straight to bob's grandmother's house..
thanks for the food...pergi pantai skali..
mmg syok sgt duk situ...and since there was still fuel left, we decided to go back to queensbay mall

now we sit and loafing at Borders...baca buku...
everythingla..until 9pm..we went back to IPSAh...
sign name..then I parked the car near the surau..(i drove the car..yeah!! hehe)

so, that's the story..the amount i spent..around rm50..
and it's certainly a sweet memory...
thanx to all..azu, ah ting, najwa, hakeem, syamil, wan, bob, and tajul...

P/s:bob, nak gi umah ko lagi..hehe!!

Friday, October 3, 2008

Kenangan Raya waktu kecik & besar

jp2...first hepi raye aidilfitri..
rupenye dh hari raye ke-3 kn??
well..this raye nowadays x meriah dh..
maybe coz dh besar= 19 thn...
so, duit raye pun comes in small size..hehe
but it doesn't matter anymore..
dh cam x heran..sbb dh de elaun...
yg x rase feel raye tu coz i haven't seen little kids playing bunga api la..
or even myself..
miss the real fun of ari raye..
yg besh raye ni..hah..xyah tlg ayahaku lipat sejadah..hehe..sume lari tyme kene tlg..

Kenangan raye waktu kecik:
- waktu kecik, aku still igt waktu raye kt umah nenek sblh ayah..now, dh x gi raye kt umah die
dh sbb nobody there..pindah penang lak..we used to take our bath kat perigi luar umah yg mmg open giler..seb baik kecik..klo x cousin2 laki yg gatal (klo de arr)..hehe... ambik kesemptn ...waktu raye 1st nk gi smyg raye..gado2 manje dgn abg eddie..hehe aku nk mndi dlu.tp die kate nk gi smyg raye..so, sbb aku ni adik, beralah la.. (bkk ptt die yg beralah ke?)

- my grandma mmg suke wat lemang..mslhnye bdk kecik kn xpandai nak tabur beras dlm buluh tu..so, kitorg pun de special assignment..kitorg kene tiup sejenis alat (xtau la pe bende) yg tujuan die utk pastikan api sentiase hidup..bygkanlah asal tiup je (bende tu kn de lobang kt 2 belah bhgn), kitorg pun terbatuk batuk....so, org raye hepi kitorg raye mata merah menangis (kene asap)...wuahaha


- plg xle lupe, mercun meletup dlm tgn..xigt mercun pe..tp citer die cmnie..waktu adik aku main, suddenly api kat sumbu tu tpdm..konon2 aku le hero, i offer myself to ignite the wick (cri ar dlm kamus english pe bende ni)..i hold the mercun in the hand..and nyalakan die..and POP!! ouch..my telinga..berdesing ni..kepale mjdi x tentu arah..tgn jd merah..dgn mate yg x seberape nmpk..melangkah ke ntah ke mane2..longlai satu bdn..terduduk jp...bile sedar..diorg gelak2...bengong nye adik..dh la aku dh tolong ko...wuagh..pas2 tobat nasuha, asl mercun terpdm api je..aku duk jauh2..sumpah xmo jd hero dh...hehe...

-lg satu, waktu form 4, aku dpt call Era..n sampaikan salam raye..besh sgt waktu tu..dpt borak dgn nila kurnia..hehe...

itulah antara kenangan waktu kecik..the rest i can't remember..but smlm de la kes gaduh yg jadi sbb duit raye..my uncle gave rm10 to my 3 little siblings..so, yg plg besar amik rm4 n yg 2 lagi rm3..tp yg laki tu xmo..die kate kene la equal..so, gaduh2 ar dlm kete..betape bengongnya lah diorg sorg dpt rm3.30...sggp gi tukar duit syiling tu..yg besar2 ni yg tension..bdk kecik pe taw?? tau melalak nangis je klo duit raye org tu lebey skit..

bile dh bsr ni..klo best time stay up mlm raye..cat umah..kemas umah...(still aku xpandai wat lemang or ketupat) tp xkn tiap2 thn nk cat umah..kn?? so, tgk tv je la memlm raye..silap2 name kene sebut dlm "sampaikan salam TV3 ke"?? hehe..fofular skit..

tp klo gi umah sedara2 yg mmg sethn skli jupe tu,
ayat 1st diorg ckp.." ini anak bakar ke?oii..dh besar dh eh??study mane skg?? ke tgh tggu STP (sedang tunggu pinangan)?? (gelak berderai- derai) pas2 menoleh ke parents aku n ckp : "dh bsr anak ko ea..dulu rase cam kecik je, comel2 lg..(ayat tmbh sdiri nih!!) hehe...

so, itu la cite raye..mcm2 makcik2 ni..gossip time pun ade...eratkan hubungan katenye..siap nk jodohkan anak masing2 pn de..x thn tol..
nway, name pun raye..
so, till then hepi raye...huhu...

Thursday, September 25, 2008

ditagged oleh Tina?? owh..get a pen!!

coz Tina has already tagged me so i won't let u down tina..

here's my answer..


apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

talking bout things..of coz money, hp n laptop..


Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

food at bazar??


Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?

somewhere kt mountain yg hijau..pastu keliling de bunyi burung bkicau..

ade air terjun kecik..syiok nyer..


Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

4 years..but it's kinda over now :(


Adakah anda di lamun cinta?

nope..mood raye la..hehe


Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?

pizza hut with mona, farah, ain n wani..later i'll write bout that in da blog..


Namakan buku terakhir yang kamu beli?

books?? come on..never bought one..coz mom already bought 4 me..


Apakah nama penuh kamu?

*private tuh!!


Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

my mum..coz sng nk mintak duit..hehe amik ksmptn nmpk


Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

lotz of..Joe Adam..Owen..Gerrard..must be fun..


Christina atau Britney?

stupid blonde..


Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

if got machine then prefer to use it


Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Uk, USA, Germany, New Zealand, Mauritius..n Macca


Pelukan atau ciuman?

kiss comes with a package, kn??hehe


Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

- Her name is tina

- likes to update blog

- suare die cumil sgt..hehe

- her football team is same with mine..even like da same player..hehe

- of coz, gile camera


8 perkara yang amat kamu gilai:

- LDV class..seriously..

- chatting online

- Reading novels.not love novels

- it's shopping tyme..

- mkn?? mst la kan..nk dpt energy..

- kucing gak la..

- superbikes..mmg fanatik giler

- Liverpool FC


8 perkataan yang sering di ucapkan :

- haram arr nk...

- bengong btul..

- bajet bgs la tu..

- where's ur money? where's ur money? haha..

- ensem gak..

- sengal...

- Ya Allah..

- geram la ni..


8 buah buku yang paling terbaru dibaca:

- aghh xmo jwb..bengong la soklan ni


8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali:

- Leave (get out)- jojo

- menghapus jejakmu- peter pan

- lepaskan- taufik batishah

- take a bow- rihanna

- something right- westlife

- you'll never walk alone- liverpool FC's anthem

- summertime- new kids on the block

- crush- david archuletta


8 perkara yang saya pelajari tahun lalu

- speak louder plz..

- critical thinking guyz...

- don't do assignments last minute??

- life is full of hypocrites..

- always budget your allowance..

- learn to deal with homesick..

- dont sleep in the class...

- dont grumble too much..ppl hate it..tq:)


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin