Wednesday, December 31, 2008

kawan saya..

offiicially nyer, saya akan bertolak balik ke sp ari ni..belum sp lagi pun, singgah kt penang dulu, jenguk2- jenguk nenek n couzie2 di situ..3hb baru sampai maktab..huhu, tak sabar- sabar rasanye..yelah, nak juga tau pointer and grade assignment untuk sem lepas..

speaking bout result, result pmr pun dah keluar..tahniah2 pada adik saya yang dapat 8a..semalam baru saya tau dia kelas 1st..tengoklah, saya sangat katak di bawah tempurung..haha..

kalau sebut pasal result, saya bukan calon untuk dapat result yang super gempak..sebab tu waktu pmr & spm, saya tak expect tinggi2..sains dan math, saya tak harap untuk dpt A..sebab saya benci math..sains, saya hanya suke kimia..kan saya pernah nak jadi chemical engineer :)

bila saya masuk form 5, saya kenal boy friend saya ni..bukan bf ye..dia pandai..satu hari, saya tanya dia, target spm dia berapa..dia cakap 10 A1 (ke 11 A1 nth).. saya tak ada kawan rapat dari SBP before, jadi bila dia cakap dia confident dapat straight A, saya ternganga..haha..

sebab saya katak di bawah tempurung, saya jadi pelik..biar btul, boleh dpt straight A..SPM ni senang sangat ke? sebab dia cakap piece of cake je..tapi saya grateful dia cakap macam tu..sebab dia, saya dapat satu semangat untuk try dapat result yang at least boleh dibanggakan..kalau dia tak ckp macam tu, mungkin saya akan ambil spm macam sy ambil final exam kt maktab hari tu..sambil lewa je..

ya, maybe saya rasa nak setaraf dgn dia.. die banyak offer untuk tolong saya..bukanlah saya cakap dia je mendorong kejayaan saya, family pun ada..tapi family tu dah diprogramkan untuk support kita..mesti kamu pun ada kawan- kawan yang banyak bagi dorongan dalam hidup, kan??

saya cuma terkilan sebab dia  tak ada chance nak wish goodluck setiap kli saya nak exam..mula- mula saya sedih juga, tapi saya tau die mesti nak tengok saya dapat result yang elok..jadi saya buang jauh- jauh perasaan tu..

saya pun kadang- kadang terasa sebab dia jarang ada mase nk sosial macam orang lain..saya rasa hidup dia maybe untuk study je.kadang- kadang saya termsg dia waktu dia tengah study, akibatnya saya yang kebosanan menunggu dia reply balik...jadi, saya pun tak selalu contact dia..tapi kalau kitorang contact, saya mesti senyum sorang2 sampai sebulan lamanya boleh tahan..sebab dia tu istimewa..

saya tak setuju bila orang cakap a girl and a guy can't be best friend..sebab saya ada best friend lelaki..i'm not in love with him..tapi saya sayangkan dia, sebagaimana saya sayang girlfriend saya..

dan saya selalu harap, dia happy selalu..saya harap dia cepat cari gf..haha..dia tengah berusaha..dia tak cepat give up, sebab tu bila saya nak give up, saya akan ingat pasal dia..mesti saya bersemangat balik..tak kisahlah betapa susahnya hidup saya waktu tu..

saya bersyukur Tuhan temukan saya dengan dia..sebab, maybe kehadiran dia salah satu benda terbaik pernah jadi dalam hidup saya..bukan maybe, saya pasti..

saya juga nak cakap happy new year 2009, dan saya akan berehat dari update blog untuk seketika..haha..till next year, adi0s..

- saya tau saya skema sekarang..saya nak jadi lebih sopan tahun baru ni..haha-

Tuesday, December 30, 2008

kisah maal Hijrah

28/12/08

maghrib smlm dh masuk maal hijrah..tapi al-kisahnye aku igt maghrib ari ni(29hb) bru maal hijrah..jd, aku dgn penoh confident declare mau gi masjid ari ni utk baca d0a akhir dan awal tahun..mana taw, aku yg kene kutuk psl xtaw bile tarikh maal hijrah..haha...

ayah aku mmg berhijrah gila2 smpene tahun bru ni.. mlm smlm yg aku patut di masjid, die ajak gi Giant kt Senawang :P kerna aku sdg gila gune kad utk bayar everything, aku pown setuju utk pegi.. (kad tu utk tambah reward points)

ayahku ckp, jgn beli bukan2..amik yg perlu je..aku dh bajet, slalu kl0 gi Giant, confirm rm200-300+ melayang..padahal Giant je pon..hehe..so, aku pun ambik toiletries yg patut..aku pon gila sakan sh0pping.. mak aku lalu brg2 elektrik dan adik aku pun tanpa segan silu mengambil hand mixer (yg duk wat kek tu)..rm100 dh melayang..

ayah aku dtg kt bhgn tu gak..die pon xmau kalah..die amik DVD player..hah, mmg ketinggaln zaman kit0rg nih..bru skrg ayah aku mau beli tu..yg tu pon rm100+

jd campur brg2 yg xperlu dan barang perlu aku, sume rm433 (ntah bape sen)..dan aku pun m'hulurkan visa debit card aku..yeh, points akan betambah..ku suke :)

sempena taun baru, byk gak parents abihkan duit beli brg2 sek0lah & brg2 x perlu tu..aku x kisah arr, di0rg de duit..janji xgune duit poket aku dh..haha..

ohh ari ni mengemas umah kt seremban tu..gile byk lalang..kt tgn ade byk gile kesan calar-balar akibat hirisan lalang (haha, aku start skema dh)..adoi, sakit..

ayah aku wat keje gila lagi..die gi buang 7 beg plastik sampah penuh dgn lalang2 dan pokok yg kitorg tebang dgn 2 tapak tangan ni kat semak samun tepi jln..wargh, aku dh tak0t nk terlibat.. takut org repot kt p0lis, pembuangan smph..haha..klo ikut ati, aku nk buang dlm k0lam ikan je..n ye, keje aku awasi keadaan sekeliling (kalau ade kete n motor lalu, kene bgtau, so ayah aku b0leh wat2 mcm kitorg ni pelanc0ng).. haha, xle blah..

itu la kisah maal hijrah kit0rg..

- the reds kt top liga epl..haha..aku suke :P -

Friday, December 26, 2008

buah dan sayuran yg xle dimakan..

rupenya sayur dan buah tu bkn hanye utk dimakan..mcm2 le dibuat..k0rg tgkla sendiri..

kateg0ri sayur yg kene samak kl0 terpegang..haha, ade sesape mau mkn??

bile sawi jadi itik, manusia jd HERAN :)

tgk2..oren pun tau nangis..tu aku ckp, xle dimakan

sawi berupe ikan..

haram nk mkn sayur nih..geli..uwek!!!

ala..comei nyer..Gerammm..

ini k0bis eh? wah, sgt kreatif..

aku rase die ptt curve jd slim skit la.. :P

perfect gift utk christmas..

aih menakutkan

boleh x simpan je tembikai ni..xyah makan pon..hehe

Sunday, December 21, 2008

Manners org Malaysia

ok..ni adelah sambungan post sassy shikin di http://hostage-freak.blogspot.com

smlm satu family kuar mkn kt village view..tmpt tu lawa, besar, cantik, kira 3 stars la..nk tggu orders pun x lame.tv die besar gedabak..mmg besh la..tp ade la gak 2-3 incidents yg wat aku terpiki..org malaysians ni mmg de manner cm gini ke??

yg 1st nyer, waktu kit0rg mule2 duduk, meja tu melekit..ni kes pekeja mls nk lap arr ni..aku dgn muke annoying nyer pun panggil la sorg waiter ni..dlm nada lemah-lembut..hehe..aku pun mtk tlg die lap..kamu tau die watpe? die letak tgn die kt meja pastu die ckp, mane yg melekit nyer? mmg budus la..sakit ati je..cust0mers kn always right..pastu die pun blah..

die dtg blk..bw spray sabun..padanla melekit..ko gune sabun rupenye..die blah lg..
die dtg bw kain lap..uii, die lap aku rase nk kasi penampo je..gila seks ke pe lap dkt2 dgn aku..bkn stkt aku je, adik aku pun kene..mmg tensi0n tul..dktnyer astagfirullah..mcm nk berlaga pipi siap..waiter yg sgt kurg ajo..kain lap tu terkene baju adik aku, die b0le wat selamba b0d0..nmpk sgt x ikhlas..ni dpn ayah aku ni..aihh...

pastu waktu tgh mkn, die dtg lg..tr0s die gel0j0h mencari- cari bende kt atas meja tuh..excuse me, t0l0ng la hormat skit pelanggan awk ni..x ckp pun tumpang tanye ke..ni maen redah je..tersedak aku..rupenye die d0k cri resit..pastu b0leh wat lawak bodoh..sory ye, org dtg utk mkn, bkn utk dientertain dgn lawak kamu tu...

ohh ye, dh sampai kt kaunter nk bayar, cashiers muke masam je..adoi, maniskanla muke tu skit..mcmane org x kate yg duk kat kaunter ni xde sopan santun..

pas2 gi la dataran putrajya..ade pameran hadhari 2008..bjln smbil menahan nk buang air kecil..hehe..jumpe tandas..adoi, sgt hancing la..mcmne aku nk msk?s0, kitorg gi cari tandas lain..manner yg sgt truk..dhla hancing, tisu tandas jgn ckpla..berterabur sana sini..mmgla itu tandas sementra, tp jaga je la kebersihan die..aku malu kat Bangla yg dtg ke pameran tu..haha..

sebut psl Bangla, aku rase smlm cm duk kt negara di0rg je..ni siap parking kete pun diorg conquer..aku pun kuar la satu ayat budus :Bangla p0n de kete ke?hehe..jgn mare ea

kit0rg menuju kt tandas kat Souq..dpn ade group mamat askar botak..adik aku yg tada manner ni gi nyanyi,"ade bulat, ade lonjong, ade petak"..sumpah aku nk selotep je mulut die..mamat2 tu pun pandang blkg arr..xjadi marah kot tgk muke inn0cent aku..haha..hampeh..sblm tu die wat perangai gak, pengawal yg tlg tjk tandas kt souq tu org kelantan..adik aku pn mengajuk ckp die, siap tambah : go straight, don't belok-belok" version klantan..

aih, tp bengang gak, klo dh duk pjaya tu, kurg2 kn la loghat klate ko tu..yela, yg duk kt central ni cam aku..mampus arr x bape paham..org ckp "masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak" ntah bt0l x peribahasa aku nih..

dhla penat membebel..korg nilai la sdiri manners kite ni..penah x korg experience bende ni?? ke aku s0rg je arr??hehe

-credit to hakeem yg tlh kenalkan ku n family ku pada village view-

satu bl0g ku jumpe ni die ckp..klo view bl0g org tp x anta komen, mcm BERAK TAK BASUH..haha..so, komen arr ye!!

Pemikiran itu Salah

Kenapa tajuk entry ni Pemikiran itu salah..
kerna manusia suke judge a book by its cover..
jd aku akn try listkan several mentality yg salah..
n dat includes my mentalities as well..
pen, here we go!!

1) Siapa yg belajar x tinggi, takkan berjaya dlm hidup
m0st of us, comm0nly Malaysian has this kind of mentality..klau some0ne tu dpt msk U, die dikira bjaya..akan dpt kerja, dpt gaji..at least, 0rg ckp, xkn susahkan mak bapak..jujur, aku pun pernah fikir mcm ni..rmi org yg masuk Universiti, yg kononnya dikategorikan sbg "berjaya", masih bergantung pd kewangan parents lepas graduate..sebabnye? mengganggur, xde keje..pilih keje..jadi, berjaya sgt ke g0longan ni? ayah aku hanya lepasan SPM, masuk U jauh skli..tp kit0rg still hidup senang smpi skrg..alhamdulillah..Die pun x reti computer sgt smpaikan xtau nak gune PowerPoint..tp, kelmarin, bila die suruh aku taip assignment dia, aku agak shocked..kerna dia menti0n benda spt Pteridofit, Krozier, Holttum, Copeland, Iwatsuki, ahli taksonomi, cara melabel spesimen.Aku pun start fikir, nak berjaya dlm hidup, kuncinya bkn dgn masuk U.. sume 0rg de kelebihan masing2..Bill Gates pernah keluar Harvard, Steve Jobs pernah kene pecat..tp mrk sgt success skrg..ilmu tu penting..tapi, knape perlu pandang rendah org lain?

2) Pelajar sek agama SEMUANYA baik dan alim..
ini mmg salah..sbb dlunye aku sek agama..2 thn..ku lihat mcm2 jenis manusia dlm sek tu..ade yg lebey ter0k dr pelajar sek biase..kes liwat mmg ader..aku shocked jugak..sbb tu aku pindah ke sek biase waktu form3..alim? hanye sesetengah..ade yg masih free hair di luar..xkisah la ape kamu nk buat...tp sblum tego org pasal d0sa, sile cermin diri sendiri dulu....teguran itu bagus, tp apply dulu sblm nasihatkan 0rg laen..jadi, pelajar sek agama yg terasa, jgn rase kamu tu sgt bagus dan Tok Guru dlm soal agama..stkat baca doa, aku pun boleh....sek agama akn jd lebih baik jika mrk ikhlas nk masuk situ..bkn kerna paksaan parents..tp, aku mmg tau n knl pelajr sek agama yg baik..

3) datuk dan datin itu mesti kaya
mungkin aku salah..tp aku prnh kenal datuk yg x berapa kaya..malahan agak sengkek dan x berwang..akhirnye terpaksa berniaga dan compete bsame peniaga lain mjual kain baju di sh0pping mall..akn shocked jike ku nmpk mrk kt pasar..hehe..oh ye waktu mrk dpt pangkat Datuk tu, mrk masih kaya..agak ter0k klo anak mrk pemb0r0s..
P/s: Tan Sri mmg kaya!!

4) kucing sgt suka mkn ikan
rasenye sume penchenta kucing sudh tau ni..mrk sdh maju..bkn takat ikan, pisang, kerepek pisang, kek pisang, cekodok pisang, pun di0rg balun..klo ku mkn makaroni, pun di0rg mengiau..nk sikit la tu...hehe..

5) mrk yg pakai jubah tu, kerjanya zikir aje
ohh tidak..ku punye uncle mcm ni..bkn s0rg tp 2..mrk ikut sunnah rasulullah..bekerja kan satu ibadat jugak..makanya, jgnla pandang di0rg cam xpnh nmpk..slack aje..uncle ku itu bekas engineer..kini jd usahawan bjaya..buktinye, kamu bleh mintak no hp nyer dr ku..die pasti akan ajak kamu j0in business nyer..hehe

6) student kelas 1st skema
yep..aku mmg sering dic0p skema..dan mates ku jugak..sbb kelas 1st..senyap..skema..rajin..alah, tipu aje tuh..berani swear..kit0rg bising..cume x tunjuk..kit0rg malas..tp hanye buku latihan n cikgu yg menanda je taw..kit0rg skema..name kit0rg penah naik mesyuarat pengawas..s0, pe yg skema sgt ntah..hehe :P

7) yg drive sl0w tu mst perempuan

alah..bukn sume ok..slow drivers mmg quite annoying..tp jnglah asyik kaitkn dgn women..ok, here's the thing..ku prnh tgk laki yg bw slow juga..tgh maen sms, tgh borak, ade yg siap mcm tourist..tp duk kt lane sblh kanan..biasenye ku honk je 0rg yg bw cmni..sbbnye kete ku nk jln jugak kn..klo kurg sabar sgt, ku naikkan jari tgh..hehe..xla smpi cm2..(entry ini ilham drpd entry s0meone ku jupe)

okla tu je yg dpt ku fikir skrg..ada fikiran lain??

-entry ini sudah ditapis-

Tuesday, December 16, 2008

bl0g baru

ok new blog ku.wajah baru..
ari tu wat blog bru..
tp mls deh..gune bl0g lame sudah
ouh..headache..
setelah mmbace blog2 yg sgt byk..
de blog yg ade 167 pengikut..haha..
byk giler..
tgh piki cmne nk byk perngikut cm 2..huhu...
ye..aku tau mcmane..
mereka menulis something yg ilmiah..
bkn cam aku..something yg aku rase seronok utk aku s0rg bace..hehe..
pape pun..blah dlu..
pening2...

Monday, December 15, 2008

nikmat on9...hehe

2 hari dh x on9..coz duk kt umah atuk....
maklumlah mereka yg sudh berumur x gune internet..
apatah lg wireless..
lappy ku sibok mcari2 signal wi-fi..
die x jumpe..die kuciwa :P

erm..rindu org tue tu..hehe..
tp atuk agk pelik..
rumah die atap zink..
tghari panas gler la ckp..
kitorg bkk kipas, mode kelajuan 4..
n xboleh perlahankn...
tetibe atuk bgn dr tido..
die ckp..korg ni x sejuk ke??
aku pn tgk jam..tgh kul 12+ tghari la tuk..
org sume tgh panas..
hehe..x fhm aku..
xkisah arr..die pun dh tua..
tolak ansur je..
x pakai kipas..
mandi peluh siot...
hehe...

akhirnye ku blk pjaya...
dpt on9 gak..
internet makin b0ring skrg..
dunno why..

Thursday, December 11, 2008

he said..blame my b0redom..

just now, i'm p0sting a new p0st..

entitled relati0nship..

well, lucky for u if u managed to read that.

x sampai hati nk publish post tu lelame..

hurm..it's okay..i've saved dat as a draft n0w..

next time, if i'm furiously mad at u...

i'll consider publishing it back t0 public..

liverp00l is at da top..

so, st0p telling me to change my fav football team..

damn, it was pretty tired listening to u chelsea ,man u, arsenal..
fanatic fans

have i ever asked u to supp0rt Liverpool??

no..no..no..(say it with rythm)

i was just telling u to go away n watch da game with ur mouth SHUT..

so, da bottom line is

mind ur own team..


n yeah, i kn0w you're just being nice..

thanks 4 da offer..but n0 thanks..

am i emoti0nal rite now??

bet i am..it's all because of my bored0m..

like my bro used to say..

blame my boredom :(


Thursday, December 4, 2008

zaman kanak2 :P

after 2 or 3 of my entries were bout being tagged by others, i feel that this time i wanna talk bout my childhood memories..something dat is very close to our heart, rite? erm..so, yesterday my siblings and I flipped through our pics albums..trust me, we were superb hilarious seeing ourselves when we were small..yela, sume nerd2, innocent lg..hehe..xtahan..so, meh la tgk special edition utk tatapan blog..pics zaman kanak2...



diorg kate muke ku cm laki..rambut pndek lg, kn? hehe...


sesame dgn along..



tyme ni, mkn pon k kene suap..manje :P


cengey muke abg aku xdpt dukung baby 2..hehe

tgkla care kit0rg berp0sing..haih..along aku tgh tunjuk Crispy tu


peace aje 4 life...kit0rg rapat gak kekecik dlu ek...hurm..musykil2..


tembam syiot adek aku yg pakai bju kurung itam tu :( tp die dh kurus skg..


kecik2 bajet alim dh..tudung labuh lg..hehe..tgk kt tgn aku..potpouri yg xboleh blah :P

yup..that's our old car..NW1738..still ade lg..



paling suke background blkg tu..kwsn umah kitorg besar woo :P (kuarters guru..4 families je tggl kt situ..b0ring waktu cuti )


tgk muke adek aku yg dibulatkn tu..die mmg bulat dan tembam..
Lagi satu fav spot tmpat mainan wak2 kecik2..


kt blkg tu umah aku.bes0 x? n tep0n tu lah satu2 nye mode utk berkomunikasi dgn dunie luar..xde tep0n umah waktu tu...


paling t'gelak tgk gambo ni..tgk care diorg pakai tudung..skema x..hehe...

cam2 la bende yg boley buat aku ketawa psl zaman kekanak ni..s0nok..rase cm nk jd bebudk lg..hehe..Best rasenye bile tgk pics lelame dgn adik2..wat erat hubungan la katakan..hehe..


P/S: pics yg ade kotor2 kt atas tu sbb scanner ku kotor ok..

~UpDate Bl0G keRna B0riNg banGat~

The last persons who tagged you are: Ada

1. What is the relationship of you and him/her?

- coursemate..still perlukn mase utk mngenali beliau :P

2. Your impressions towards him/her.

- x nmpk cm org utara pon..hehe..igtkn from KL lol

3. The most memorable things he/she had done for you.
- uncle die tlg tumpangkan aku yg sakit kaki n keletihan blk dr IYC..seb baek ade ada Ada..thanks..

5. If he/she become your lover, you will...
- mas0k nerake..lesbian adelah haram..hehe..gurau je ea ada..

6. If he/she become your enemy, you will...
- teringin nk tarik ramb0t owg..hehe..mintak2 x jd enemy la ye :P

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her
- accepting ppl of who they r..

8. If he/she become your enemy, the reason is...
- die rampas bf ku?? hehe..

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- tak ketahuan lg. :P

10. The overall impression of him/her is...
- rajen on9..hehe

11. How do you think the people around you will feel about you?
- depends on my attitude at dat time..sometimes they enjoy having me around..sometimes they want to kick my ass off.. :)

12. The character of you for yourself is?
- erm..easily b0red :) ..mmpunyai ingatan yg kuat..lol..

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
penyegan dgn org yg x knl n tetibe die ma0 tego n borak2
(in da context of central dialect, bukan northern dialect, k?? )..

14. The most ideal person that you wanna be is?
- s0meone yg lebey tggi..lebey kurus..hehe..pandai maen guitar..n yeah, lebih kaya :P

15. For the people who likes you, say something to them.
- belanje la i..inilah tyme nye u nk tunjuk u mmg suke kt i..hehe.. (amik ksmptn tu)

16. 8 people to tag:
- ku rase sume org dh ditagged dgn bende ni...jd sape yg nk wat, wat je la ea..


Wednesday, December 3, 2008

Maksud nama Saya..


A : You are hot (i am??hehe)
T : Awesome kisser. (oh..never try this b4..hehe)
H : You have a very good personality and good looks
I : Easy to be with. (depends on who i hang out with :P )
Y : Best bf/gf anyone could ask for (wanna try??hehe )
A : You are hot.
H : You have a very good personality and good looks.


speaking bout name..there's this one thing in my mind..since i was small, i have many version of name spelling..kekdg, klo cikgu tnye nama, it means aku kne jawab dgn ejaannye skli..sius ni..cmne org eja nama aku..ni la contoh2 nye:

1-atia
2- athia
3- athiah

bile dh msk mktb, sbb org pggl att, name aku pon tuka ejaan jd
1- attia
2- attiyah
3-atthyah
4- aertya (ni yg fofular skg) hehe

hehe..cam2 version la ade..pape p0n, ejaan yg bt0l ialah Athiyah binti Abu Bakar..
n aku x ksh pown cmne org eja :P
yg penting panggilannye atia atau att..itu je :)



References :

A : You are hot.

B : You like people.
C : You are really silly.
D : You like to eat.
E : You like to play with cat.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and good looks.
I : Easy to be with.
J : People Adore you.
K : You're wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N : Best bf/gf anyone could ask for.
O : Easy to fall in love with.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : You're loyal to those you love.
S : Fuckin crazy.
T : Awesome kisser.
U : You really like to chill.
V : Awesome in bed.
W : You are very broad minded.
X : You love sports.
Y : Best bf/gf anyone could ask for.
Z : Always ready.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin