Wednesday, April 29, 2009

ketupat oh ketupat

assalamualaikum dan selamat sejahtera.
ada pengumuman penting ni..
tak baca pun tak apa, entry ni bukan berbentuk ilmiah..
perasan tak sekarang aku menaip tak guna short form dah?
bagus, skema sikit. mana tau kalau orang google "entri tak berilmiah" keluar blog aku.
bolehlah tambah followers haha..

ok, gadget untuk display followers akan disembunyikan..
segan, sebab ada 16 orang je.
kalau nak follow juga, buatlah manual..
esok2 dah bertambah bilangan followers akan di"public"kan semula..dan gadget cbox pun dah dibuang..

perasan tak entri aku sekarang ni berlabel?
ha, senang untuk kamu baca..
kalau aku bosan,
entri akan ditulis under label "entry mode bosan"
agak2 yang bikin kamu panas,
under "entry penuh emosi dan kontroversi"
kalau aku rasa jiwang2, entry adalah under "layan emosi"
buat ketupat pasal kawan-kawan, under "friends" haha
kalau pasal hidup aku, under "ini hidup aku"
suka duka di maktab, under "cerita maktab"
dan orang yang tag, under "tag"
ok, semua faham kan?

sekarang nak explain kenapa selalu aku cakap ada blog baru..
ok, menulis ni maybe senang pada sesetengah orang..
banyak idea, aku salute Kema sebab blog die best hehe..
dan Zack, Farah, banyak lagilah..
tak larat nak tulis semua..

kalau korang tengok balik entri2 aku yang lama, boleh perasan perbezaan dia..
cheh..so, dulu aku anonymous..
waktu anonymous senang nak tulis..
ada kebebasan bersuara..
tak ada orang nak terasa dengan tulisan kita..
sekarang ni nak tulis kena hati2..
tak pasal- pasal cerita pasal orang lain, orang lain pula terasa dan attack kita balik..
sebenarnya itu "siapa makan cili, dia terasa pedasnya"

aku ada journal..
dalam journal, aku tak sembunyi perasaan aku..
aku suka someone, aku siap tulis nama dia lagi..
tapi kalau kat blog, nak mati ke kalau tulis macam tu?
tulis nama pun salah, tak tulis nama pun salah..
agak2 ada pula yang perasan lepas ni..
you know who you are. aku suka kau sebagai kawan je, jadi jangan bajet hot aku sukakan kau, dan sebab kau agak kau boleh dapat yang lebih better, kau bajet tak mahu aku terus menaruh harapan dan kau pun pergi tinggalkan kawan kau yang seorang ni..kau jangan cabar aku buat sumpah aku tak suka kau pula..

ok, jangan layan emosi sangat..
habis tu, macamana nak tulis entri yang betul- betul jujur tanpa menyakitkan hati orang lain?
tengok orang lain relax je kan..
sorylah, sensitivity aku tahap tinggi gila, kalau kau komen teruk2 dalam blog aku, nanti aku sedih, aku tak mahu blogging lagi..hehe
aku tak reti nak mencarut dalam blog, paling2 aku boleh cakap pun "macam syial" dan "bengong"..jadi jangan expect komen berbentuk carutan melampau boleh lepas..
alhamdulillah, pembaca2 saya semua kan matang dan baik hati..hehe

ok, saya tak kisah kalau blog kamu ada carutan ke apa..
kalau saya rasa teruk sangat level bahasa carutan tu, saya tak bacalah. senang cerita..jadi suka hati kamulah nak tulis macammana pun..

sebab tulah saya pernah terfikir nak berhenti blogging..
nak tulis something yang betul pun, ada je halangan..
takut orang tak suka, mengata ke..
sebab tu saya fikir private blog lagi bagus..

ohh, hutang tag..saya akan try langsaikan sedikit demi sedikit..sebenarnya saya malas sikit nak buat tag..jadi perlulah ada dorongan dan motivasi hehe

perasan lagi tak blog saya ni mix bahasa inggeris dan melayu?
minta maaf lah ye, ada sesetengah perkara saya tak boleh fikirkan perkataan yang sesuai dalam BM.. like thinking in english as easy as thinking in Malay..chewah..
ok, saya tak tulis dalam english sebab saya nak martabatkan bahasa melayu..*ayat ni tak jujur, saja je aku nak gembirakan hati orang yang sokong mansuhkan PPSMI*
takpe, blog je pun, lebih senang buat KETUPAT dalam BM kan?lagipun journal saya dah dalam English..

ok, dah sangat panjang..
sekali lagi, harap ampun dan maaf..
dan ye, saya akan kembali untuk menulis lagi..yeay!!

Monday, April 20, 2009

homesick ke??

ini entry mode kebosanan..
kenapa? sebab aku tunggu nasi yang tengah nak masak
patutnya dah masak, tapi ada kesilapan teknikal..
pasang suis yang salah..
itu namanya bengong..

ok, apa kita nak cerita tadi?
oh, homesick..
aik, besar- besar pun homesick ke?
sebenarnya tak ada isu pun kalau kita rasa nak balik rumah..
yang jadi halangan cuma faktor duit atau jarak perjalanan je
kalau boleh balik, baliklah..
jangan bising- bising suruh orang tinggal kat maktab ni..bosan, tahu?
"bilik pun kecik" bab kata KY

jadi reason untuk aku balik adalah...
aku rindu kucing- kucing kat rumah..hehe..
apakah? biaq pi kat aku lah..
wah att sudah pandai cakap kedah..
aku pun rindu nak makan home made food
rindu nak tengok kolam yang dipenuhi ikan keli..
rindu nak ada internet yang laju..
rindu pada parents..
rindu pada siblings..
eh yang rindu kat adik2 tu aku reka je..
betul aku tak rindu kat korang..haha

adalah satu reason ni, tak tau lah kalau pelik ke tak
aku balik sebab aku rasa kedah sekarang ni panas..
sangat panas..bahang tahu..
erm..dah berapa malam ni aku tidur kat lantai je..
sediakan gayung isi air kat tepi, setiap satu jam bangun buat basahkan badan
sekarang ni dah macam puteri lilin..
pantang panas, mesti guna payung
dulu aku ingat masalah aku banyak dosa..hehe
tapi agaknya betullah impak global warming sangat dahsyat..
apa- apalah, mari kita selamatkan Bumi kita..

p/s: kalau Putrajaya pun panas juga, tak tahulah nak cakap apa..dah rumah tak ada air cond ni..wawawa..

Wednesday, April 15, 2009

Love Letter Part 2- Dari Seorang Lelaki

Setelah lama menyepi, aku kembali untuk seketika, sahaja. Kenapa tajuknya Part 2? Sebab belum tulis Part 1. Amaran: sila jangan bergosip, ini hanyalah entri sahaja. tiada kena mengena dengan saya jatuh cinta atau seangkatan dengannya. Mungkin sesuai diberi pada pasangan anda semasa sedang bergaduh. dan sy dah try post entry ni sebanyak 7 kali. eh, eh lupa entri ni kena dibaca dengan alunan muzik sedih sebagai latar..haha

" I do not know how to start this letter. I have so much emotion in my heart. I never thought that this would happen, never thought that it would be over, that we would say our last goodbye.

The moment you received this letter, I would not be with you anymore, I do not know how long I have been gone, But I hope you have already begun to heal. I know you are strong. Grieve, but move on.

You have taught me about hope, faith, love. I always have a great and deep feelings for you. I want to thank you for all the love, happiness, the pain and the tears you have brought into my life. I always told you that you came for a reason into my life. And yes it is true, you have taught me. The love we shared will always be remembered, will always bring the smile in my heart with no regrets. Times spent with you will always be remembered with tears and joy as it was the joyous and tearful part of my life.

You have strengthened my faith, brought me closer to God as I was always afraid to lose you and I hold on to Him closely. I never really lost you, did I? I have more than sweet memories because I had you once. I know you loved me well not enough to keep me but enough for the moment.

I want to know that you will always be in my heart. The times we spent together I will carry forever deep in my soul. In my heart you will always be more than just a sweet memory of the past or the love that was, more than that. I always afraid that I would someday walked away from you, because that would break your heart. And I do not want to hurt person that I loved so much since I first met you. But you should know that my heart is never letting you go. The space you filled in will always be there for you.

I guess I will always love you. I will always love that simple girl within you, the sweet you, the sensitive you, the affectionate you. And I will always miss the sweet words,your text messages, your admiring glances, your comfort, the feeling of being safe, your sweet smile, your cute eyes, our long telephone conversation, our dinners, and YOU.

Don't ever shut out love, okay? If you love me, then love yourself. Love is like a wind, I can't see it, but I can feel it. For a time, it gave me infinite solace and strength to belong to you. And I prayed my feeling would and are forever. But I shall be pleased when I see you, happy and smiling with someone else, moving on without me besides you. I will be your guardian angel, I will be watching you. You kept my heart, right? You do not have to return it, because I have already booked a place in your heart. Keep it safely, okay?

I have so much to leave behind me, having my treasure deep in my heart where no one can reach it, and where even death cannot enter..and that is YOU.

I thank God you came into my life, and I love you..Always will"

Friday, April 3, 2009

mmmm

SEKIRANYA ini entry terakhir utk aku tulis, maka aku nk minta maaf pada sesape yg penah terasa dgn tulisan aku dlm previous post sblum ni.. sesiapa pun, even pada yg aku x kenal..ohh, aku akan still baca hasil tulisan tgn kamu..dan leave comment..insyaallah..

agaknya aku sudah bosan menulis..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin