Saturday, May 30, 2009

Home Sweet Home~

ok..dah sampai kat rumah. pergi airport naik bas. Bergerak bersama Mes. Harga tiket rm2.. untuk 2 orang jadi rm4. Mes bagi Rm10. Pemandu cakap nanti minta duit baki. Turun di airport, minta duit baki. Dia lupa, Mes halalkan je. Makan di Kenny Rogers. Half meal..kena rm44. Yang mahal adalah service charge. Ada wireless, try online sekejap. Pekerja kat situ tak puas hati, dan wireless pun ditutup. Buat aku sakit hati dan berlalu pergi tanpa membayar sesen pun.. erk, aku bayarlah...

Flight berlepas..Aku makan KitKat..kalau tak nanti telinga pekak. nak landing, teling menjadi pekak, sebab KitKat dah habis. takpe att, telan air liur banyak- banyak ye. Sampai di KL, adik beradik menjadi batak melihat gitar.. cuba untuk bermain walaupun satu chord pun sumpah tak tahu..nasib tidak berebut, kalau tak aku tampar je..hehe..kemudian, ayah bawa pergi makan. Aku tak makan, sebab dah kenyang. meneruskan perjalan ke putrajaya..

Dah 2 hari, baru dapat online. Jumpa charger baru. Charger sendiri dah rosak. Tersembunyi di satu tempat yang adik aku hanya akan cakap kalau aku bagi rm2 kat dia. Tak ikhlas betul. takpe aku tunggu hari ni dia pergi kem, kalau dia beritahu pun, dia dah tak dapat duit tu sebab dah tak ada kat rumah. 

Pemakaian retainer 24/7 sudah bermula. Rasa sakit macam mula- mula pakai braces. Gigi nampak berkilat sebab warna retainer yang putih. Setiap kali nak makan kena tanggal menyebabkan aku malas nak makan kecuali benda- benda berat. Takpe 2 minggu je pun.

esok, mungkin jumpa kawan baik aku.. BFF. I mean forever. Lantak kaulah nak percaya ke tak. Berharap supaya tak mendapat call dari Madam Azmah. Praying hard. Umi nak adakan kenduri kesyukuran cuti ni. Kalau lulus, bolehlah menjadi kenduri penuh kesyukuran. Kalau tak, aku mahu boikot :)  

Wednesday, May 27, 2009

Lesson learnt~

These few days have taught me so much lesson. And they came straight to my face. Now I need time to remain calm and stay patient. It's funny how you can treat someone nicely and that person won't treat you as nice as you are. I know, friendship is not about rewarding each other. It comes with sincerity. And maybe you don't have that. Or maybe I'm just not a good friend for you. I prayed that I didn't have to come to this moment again. Because it's hard to accept that you're about to lose a dear friend. I've lost friends in my first secondary school. You can hardly count them. Yet, I didn't regret it, because I know deep in heart, they didn't care about my feelings. I can't say that because I've encountered this situation before, I won't feel hurt. It's my heart you are playing with. Whatever the reasons are, I can't find one to tell my heart not to be mad at you. 

It's always about you, you know. But I never lose faith in you. I was about to write in my blog how special you are. Were.. Sorry, I disappointed you. Sorry for all this while, you can't see through my heart, that you really are someone special. And sorry I disappointed myself by having that faith in you.

You broke my heart. Have you heard what goes around comes around? One day, you would feel the same thing as I am. I guess now I can only trust myself. Or I can trust anybody, but not the devil inside them, as I quoted from "The Italian Job" ..Great movie.. 

But hey, thanks to you, now I really need to ponder who my friends really are. And thanks by making yourself look good or so freaking damn innocent, you made me look like a jerk. And to those who read this, maybe you can evaluate me as your friend once again. Maybe I'm not up to your standard to be called as friend, maybe I'm the bad girl here. and once you decided that I'm not the type of friend you would want to have, you can stay away from me. Because that will reduce the possibly of me getting hurt by your actions or words. 

It was the first time I felt so upset towards a friend that I won't be able to forgive myself for having to care about you all this time. I stood up for you. And that feeling was sincere. Congratulations, I'm now officially heart- broken. You can cheer on that. Ohh, upon being emotional, yes I am.. 

Sunday, May 24, 2009

This Is My Day


Nak mulakan entry ni dengan bismillah. takut menangis tengah jalan. padahal bukan cerita sedih pun..entry ni agak panjang, tapi bacalah sampai habis dan komen la ye..hehe..ok, pernah tak kamu sacrifise something yang besar untuk ubah hidup kamu? boleh lalui semua keperitan, kesakitan, kesempitan wang (ini tak masuk dalam case aku). aku pernah. Ye, aku mahu bangga.. Haha, takdelah nak cerita pasal pengorbanan je pun..

Hari ni happy sangat. sebab akhirnya gigi besi telah dibuka. Proses nak membuka besi ini amatlah sakit, kerana doc tu sangat kasar. Dan bila dah buka, macam tak percaya. berbaloi juga sakit selama 1 tahun setengah..

bila doc tu buang besi tu, aku rasa aku dah berjaya buang rasa rendah diri yang ada pada aku selama ini. Sebab aku tak pernah bangga ada bunny teeth tu. Macam benda tu satu sumpahan. Dan aku tahu Tuhan lebih Mengetahui, jadi aku tak berhak persoalkan itu dan ini.

Tapi, manusia tu judgemental. Lama betul aku hidup dengan feeling yang mana tak ada seorang pun yang nak berkawan dengan aku sebab gigi aku tak lawa macam kamu. Sebab tu bila orang cakap, men look upon look, aku percaya. Tapi ya, bukan semua. Aku dapat kawan lelaki yang ikhlas terima aku seadanya. Sayang, dia tak sempat lihat perubahan ni. Sayang, sebab aku nak dia tahu yang dia adalah salah satu reason kenapa aku mahu berubah. You're the part of what I was doing before. 

Bersyukur sangat sebab Tuhan uji aku dengan cara macam ni, walaupun taklah sehebat dugaan orang lain. At least, aku kenal siapa kawan yang sebenarnya. aku dapat roommate yang sentiasa sokong aku, dan jadi tempat meluahkan kesakitan setiap kali balik dari mengetatkan besi tu, sampai berdarah- darah gusi. Bukan roommate je, my kai mui Ching Ting, jiran sebelah bilik Farah dan Wanie dan adalah lagi beberapa orang. Tapi aku paling tabik dengan Azu dan Ching Ting. sanggup dengar aku membebel sebab tak tahan sakit. sanggup dengar aku mengerang malam- malam sebab mulut jadi cramp. Thank God you both were there, sudi bagi support dari mula.

 Sebelum ni, aku jadi takut nak berkawan sangat. Takut nanti bila kau tak puas hati, kau tak ada modal lain nak ejek selain dari gigi aku. Tapi, sekarang tak lagi. Kalau kau nak ejek aku lagi, aku syorkan kau bawa cermin, dan cermin gigi sendiri dulu. Sumpahan ni kena berakhir kat sini. Tapi takpe aku dah maafkan kau dan kau. Bukan ke itu yang kawan lakukan?? 

Wednesday, May 20, 2009

apa nak dibuat ye?

wah 2 posts in a day. That's good, I'm improving. tadi cakap nak ulangkaji blog orang kan? haha..

ok since the exam is over, what else can be done yeah? I was like totally blank..Takkanlah everyday nak update blog..wah, rajin pula. nak main guitar balik pun, dah dipulangkan..

serius rasa nak pergi beli gitar sendiri sekarang...buat susah payah je menyakitkan jari sendiri hari tu..entah- entah dah tak ingat chord pun..nak menyumpah la ni..

oh, aku dah decide macam nak tulis post dalam english balik.. tengoklah macammana

lagi 3 hari hehe

and the househunt begins!!

finally final is over..I can't possibly tell how happy I am to be able to open my laptop and surf the net like hell starting from this moment onwards. Except for the Human Development part, which totally freaks me out.. So, please dear God, make all of us pass all the three papers, because New Zealand, we are soo coming to you..haha, sangat yakin pula..

oklah tak confident sangat pun. Linguistics and Philosophy were kinda okay. HD sucks. And still I didn't revise much, because of this one principle, don't burn the midnight oil, instead I should wake up early in the morning like 4am..yup, 4am and I set the alarm clock, but I didn't wake up at that time. So, I was like so pasrah, hoping that God can help me..wawawa...

okay, what else? people are busy talking about the accomodation for next sem. I was kinda scared because i've found the fully- furnished house to be rent, but I can't find housemates. Do you actually know that finding housemates could be so difficult? I mean SOOO difficult. I guess we're trying to find those who is incapable of creating lots of conflicts. I guess, but now, since we can't find anyone, so I want to put an ad here, for those who want to stay outside next sem, do contact me or Azu..and we'll talk about the price later on. Just call, okay?? And yes roomate, we are staying together :) haha, risau ok.. but if no one wants to stay with us (sob..sob..sob) looks like we're going to write a letter of appeal to the HEP :(

oh, I missed the part where I restricted myself from opening the laptop for three days in a row. Three days, and how could I possibly done that without the help from Azu. I willingly gave my laptop so that she can put the new password, and it's like psychological  thing where I wouldn't bother to open it if I didn't know the password. So once again, thanks Azu for the damn hard password, I can't possibly figured it out if you didn't reveal it yourself  (^_~)

ok, sambung cerita rumah sewa. When I first knew that we're going to stay outside, I was like what the fish..since we only have one semester left, so I thought I wasn't going to stay outside. Then I texted my mum : "Berita buruk, next sem kena keluar asrama" with the hope that that my mum will call the HEP and begged them to let me stay..wawawa..

But then my mum said, it's ok to stay outside because at least if you're able to go to NZ (amin ramai- ramai ye), then you already know how it feels to live with others, and then taklah rasa kekok sangat. Seriously she didn't say exactly like this, I was like infering or read between the lines.. haha..

ok, box followers and cbox akan diletak semula. oh, mengapalah goyah pendirian ini?

Saturday, May 16, 2009

it's a final countdown..

sumpah aku rasa macam loser sekarang ni. The biggest Loser. Final hari Isnin ni..aku pula bajet dah baca semua buku HD, FAL, LINGO.. rajin benar nak baca blog orang..

aku tak salahkan korang yang update blog, aku sendiri yang tak boleh control nafsu berblogging..erk..

Kita tunggu je lah hari isnin ni..tengok sama ada masuk tak topik- topik yang telah aku study kat blog ni..haha.. contohlah soalan dia apa hadiah yang Zack bagi waktu hari guru? confirm gua dapat jawab haha...atau apa keburukan mencangkung di tandas duduk? haha..Jangan marah ye Kema and Zack..gurau je :)

ok, aku tak baca apa sangat pun. study group lagi haram. tak payah cari aku kat library, memang takkan jumpa. senang je prinsip aku, kalau nak study, paling afdal kat bilik. serius ni, bukan sebab sambil study kamu boleh tidur atau makan atau berblogging ke..tapi sebab aku memang tak tahan duduk diam- diam, rasa macam loser juga. aku suka juga kat distraction, sebab kalau duduk kat lib je confirm kau tak boleh gosip ke, makan ke, tidur ke..haha..

harap-harap dapat exam dengan sempurna..oh, bukan jawab exam dengan sempurna. aku tak mahu lah balik untuk repeat. mari baca doa ramai- ramai moga Allah bantu kita. cheh, padahal tak bantu diri sendiri.. memang tak sedar diri dah duduk kat special group ada hati lagi , bajet study last minute paling berkesan. *ni  untuk aku, jangan ada yang terasa pula*

hari- hari buka skype, ingatkan dia nak online.. siapa dia? adalah manusia ni. nak suruh dia wish goodluck, eh padahal sebelum ni tak pernah pula nak berwish- wish ni. nak ambil berkatlah. nasib mulutlah, hari tu aku yang gatal cakap aku busy sangat, malas nak online. amek kau, Tuhan kabul siap permintaan kau, biar dia jangan sibuk- sibuk buzz ym waktu tengah STUDY..

ok, kalau katalah kamu baca ni, wish goodluck banyak- banyak ye. letak emoticon kiss pun takpe..haha, gatal pula.. eh, betul ni.. (aku boleh cakap macam ni sebab kau memang tak ada blog, jadi kemungkinan aku takkan dapat pun emoticon kiss tu)..

takpelah, lain kali kita bloggging- blogging lagi eh..

Thursday, May 14, 2009

10 hari lagi

Exam makin dekat..ok tak mahu stress sangat. Nanti senang dikacau.. takut!! Study? makin tak mahu.. tidur pula priority..haih..

hari- hari yang dilalui makin bahagia..hehe..
tak tahu kenapa..
hati makin berbunga- bunga..
lagi 10 hari..

apa yang akan jadi 10 hari lagi?
biarlah rahsia..
moga boleh bawa pada kebahagiaan abadi..haha
sangat secretive pula..

sudah lama tidak bercakap dengan dia..
haih, mana tak rindu..
tak apa, saya boleh tunggu..
thanks pada kamu..
kawan yang sudi memahami..

There are times in life when we most need FRIENDS. On standby. Ready to do anything or go anywhere. thank you for doing, being just that. friendship forever..

senang bila dia boleh terima perubahan sekarang..
topik ni akan dihurai dalam next- next post..
belek- belek pics zaman dulu- dulu..
teringat my past..agak menyesal..
mungkin jadi begitu sebab mahu diterima..
tapi yelah, masa lampau tu ajar untuk kita jadi kuat sekarang..
jadi thanks, Tuhan sudah tolong saya..
Dia tak pernah tinggalkan saya..
sudah beri family yang baik, kawan yang memahami, hidup yang sempurna..
dah malu nak minta macam- macam lagi..
tapi aku masih mahu mohon..
moga Tuhan berikan kesenangan..
moga Tuhan lapangkan rezeki..
10 hari lagi..
Amin..

Monday, May 11, 2009

sabarlah sangat

ok..
ni memang enty buat aku nak mencarut..
geram sungguh..
rasa macam hati ni dimain- mainkan..
ish mahu je aku lempang setiap seorang di kedai tu..
baru puas hati..

haih...sabar..sabar..
ok jadi ceritanya begini..
kamu tahu kan laptop aku prob?
sangat banyak..
jadi, hari jumaat pergilah hantar starmax untuk direpair..
ok rm30 untuk format..
rosak balik..hantar hari sabtu..
tukar windows vista..
RAM kecil, upgrade 1GB..
tambah rm40
duit cukup- cukup je..
balik ke maktab berbekalkan rm15..
sob..sob..sob..

balik dah happy..
macam dapat laptop baru..
argh..memang tension..
virus banyak gila...
applications banyak tak boleh guna..
esok pergi balik Starmax
esok aku nak basuh pekerja situ..
bagi cuci otak diorang..
aku bayar ok, kau buat kerja tu elok eloklah sikit..

setakat ni almost rm300 dah keluar nak repair laptop ni..
bukan rm300, campur waktu jatuh tu almost rm2000
selamat beli laptop baru pun..
kau jangan duga hati aku lagi..
aku tukar kau karang..

haish..sabar..sabar

Saturday, May 2, 2009

my first crush

assalamualaikum dan selamat sejahtera..baru-baru ini ada satu trend..kita meluahkan perasaan dalam blog..perasaan cinta ke rindu ke sedih ke pada kekasih hati aka crush..apa-apa je lah..

jadi, hari ini kita cakap pasal crush saya..cinta hati saya yang pertama sekali..kawan sekelas saya yang kenalkan pada dia..lepas tu saya start suka dia...

so, saya punyalah suka kat si dia ni saya letak gambar- gambar dia..lekat kat atas file lah, satu side je..jadi kalau kat kelas kita tunjuk side yang tak ada gambar dia..cover line dengan cikgu disiplin lah..

selalulah kawan-kawan usik saya, yelah crush saya punyalah handsome..tak tipu ni..tapi pendek sikit lah.. 5'10''..pendek ke?oklah juga..adalah satu pic dia tak berbaju tapi sampai bahulah..hehe yang tu pun saya letak..*blushing*

tapi yelah, orang kalau dah handsome, ramai orang minat dia..lelaki pun..saya pun taklah pasang angan tinggi- tinggi sebab kalau nak dapat dia tu, 1/10000000 kebarangkaliannya..memang sangat tipis..takpe, minat dalam diam pun ok..dia tak pernah tahu pun saya suka dia..

tapi satu hari kawan saya bagitahu something..dia cakap crush saya ni dah kahwin..tak percaya, kena selidik betul- betul ni..memang sah, dia dah kahwin, ada gambar wedding dia dengan wife dia..waktu tu juga rasa sebak sangat, macam nak menangis..eh aku bukan senang nak suka orang, alih- alih kau kahwin dah ye..tapi bukan salah dia, manalah dia nak tahu saya suka dia..dan saya pun sedar diri, takkanlah layak nak bergandingan dengan orang macam tu hehe

lepas hari tu, saya ambil gambar yang lekat kat file, buang dalam tong sampah. itu lagi sedih tapi nak buat macamana..we have to move on..

kenal kan??


siap dengan anak lagi

so, sekarang kamu dah tahu crush 1st saya..
entri ni tak tipu, saya memang betul- betul suka dia dulu..
haih start dari hari tu, saya cakap dengan diri sendiri, janganlah jatuh cinta dengan selebriti..
buat sakit hati je..

SAYA SUKA MICHAEL OWEN

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin