Saturday, November 28, 2009

result exam


saja I highlight grade I. Tak banyak A pun, huhu..
Mood tengah excited, itu yang rasa nak menulis. Dah tak sawang blog ni kan..
Penantian result kali ni taklah mendebarkan sangat. Macam final foundation or mid year. Nak tahu, click SINI. Semua sebab pengarah dah bagitahu hari tu yang semua orang lulus. Just that, berdebar tunggu dapat grade berapa je. Better la this time, mdm tak call. Kalau tak, memang psycho habis. Satu hari tak mahu pandang pun hp tu. Menggelatar tak senang duduk. Nasib baik hp dah canggih haha..Ye la, bila pernah duduk kat zone at risk, kenalah alert juga dengan pencapaian sendiri. 
Hari- hari saya log in MyVictoria tu. alih- alih, Apih yang inform result dah keluar. Semua sebab saya terlepas pandang yang kita ni still under 2009 academic years. Thanks to Apih then. Alhamdulillah..Syukur sangat- sangat. walaupun dissapointed sikit dengan result CRM, tapi layan je la. Mana boleh down pasal result exam. Lainlah kalau teruk. Ni pun dah ok, kenalah grateful.
Paling gembira sebab LTL lah. Banyak kena fikir sendiri, nasib baik dapat jawab. Selalu berfikir kan. haha, Bak kata Melissa, boleh goreng.. 
Congrats to all my friends..Pada yang dapat result cemerlang, (saya tahu ramai ni haha), I tak jealous ok dengan grade you. I ada banyak lagi benda nak buat. Korang memang deserve dapat yang terbaik. so I'm happy that your hard work have been paid off. Kita jumpa kat NZ. Eh, silap kat Bangi bulan 1. I excited nak shopping ni haha..
P/S: Ceh, baru 3 hari rupanya tak update blog, rasa macam dah 3 bulan.

Wednesday, November 25, 2009

it's a bye-bye for now

ayah saya jarang bercakap. Jadi, bila dia cakap, dia betul- betul cakap. Hari tu pula, dia cakap something yang buat saya fikir pasal 3 perkara : 1) saya patut tutup blog or 2) saya patut private kan je blog or 3) saya patut biarkan je blog bersawang, maybe tulis sebulan sekali

sebab cadangan no 1) tak berapa nak berkesan (pernah try berkali- kali tak dapat juga) jadi saya pilih no.3. Anyway, ayah saya tak cakap apa- apa pasal blog saya pun, just menyentuh pasal peribadi saya. Lagipun, sekarang ni tak tahu nak menulis apa. saya tak nak mengarut tak tentu pasal dalam blog, jadi daripada orang bosan, baik saya diam..

Siapalah yang nak rindu saya pun? haha.. 

p/s: saya lupa nak mention, saya tak jumpa ketenangan tu lagi..

Monday, November 23, 2009

balik.

ok saya dah balik putrajaya. bakal duduk rumah selama 3 bulan. biar adik- adik termuntah tengok muka saya hari- hari. saya tak rasa nak update blog dalam masa terdekat. Sebab ada banyak benda nak settle. ada banyak benda happen. saya perlu cari ketenangan perhaps..

Sunday, November 15, 2009

ketahanan..

group yang memang gila- gila dan penuh "kesengalan"

entah apa nak tulis kali ni pasal BTN. seriously i hate camp kan. Tapi kem ni terbaiklah. Walaupun tazkirah yang sepatutnya cakap pasal agama pun ditambah dengan unsur politik, takpelah kita layan je. Nasib bertambah baik bila dapat ustaz politik sebagai fasilitator kumpulan.  Annoyed jugalah tapi bak kata Imam Besar di BTN, apa yang tak elok kita tinggallah di tepi jalan. 

Gembira betul kali ni dapat make new friends. Compared to English camp last year, satu kawan pun tak dapat kot. group saya ada 3 orang je dari ipsah. 7 dari ipti, 1 dari uniten. takut juga at first, tak dapat get along, tapi lepas kenal diorang, aih rasa macam dah kenal lama. memang unite betul, terutama waktu makan..Haha..Diorang tak layan blog je hehe.. tapi mari kita menambah kenalan di facebook lepas ni ye..

Ouh, saya banyak belajar pasal ketahanan kat kem ni. Ketahanan untuk tak tersengguk- sengguk dengar ceramah 2 jam, ketahanan bangun awal pagi nak dengar ceramah subuh, ketahanan berlari 2km semata- mata nak kurus, eh silap, sebab nak lepas ujian kecergasan, walaupun umur fisiologi saya 35-39 tahun. Redha je lah hehe. Ketahanan supaya tak tergoda untuk makan 6 kali sehari. sumpah banyak gila makan kat sini.

soal kenegaraan, memang proud betul jadi warganegara malaysia. sampai terharu bila dia buka slide pasal the struggle to gain independence. Slide pasal parents pula, first time saya tak menangis. Tulis surat pun ala kadar je "Saya sayang umi dan ayah. semoga panjang umur. Datanglah melawat kat NZ". Tak jadi nak nangis, sebab ayah dah datang melawat kat kem hari selasa, umi pula datang last day bawa beef stick. Gembira lah..

Ouh ye, lucky betul sebab ustaz politik kata, kem kat KLIA ni much better than Meru. memang pun, meru tu ulu kot. jauh pula dari putrajaya. hehe. point dia senanglah parents nak melawat..bilik pun 2 orang je, besar, selesa. Jurulatih baik- baik, fasi pun. Tak strict mana pun, tak brainwash orang teruk- teruk pun. Semua relax je. 

LDK last pula, fasilitator ajak saya teman diorang makan. Haha, nak cerita juga bab ni. Tu lah, sepatutntya semua orang kena susun kerusi lepas habis aktiviti, saya pula dah keluar awal. malas nak patah balik. bila abang fasi ajak, laju je. dengan bangga pula boleh cakap "saya memang malas susun-susun kerusi ni"..hehe.. dan berlakulah satu situasi yang cukup kekok di mana saya, satu-satunya perempuan yang ada di kalangan fasilitator yang semuanya lelaki, (dah tengah malam pula tu), dan diorang minta macam- macam dari Nz seperti lembu dan jersi all black.

Bersyukur tak pergi kem ni? Hah, semua yang pergi kena jawab..

Wednesday, November 4, 2009

the exam..

ok..so let's get straight to the point that exam is over. what a relief. 2 papers- awesome papers. But this time, I started the revision quite early. 1 week before the examination. Not so early, I know. The earliest for me, haha. Exam mid year 2-3 hari sebelum test, baru ternganga- ngaga buka buku. Ended up tidur dengan buku- buku je.

Kali ni pun for the first time I think I buat group study. Dengan housemates. Sebelum ni saya prefer study sorang- sorang. Tapi dah duduk satu rumah, macam best pula kongsi- kongsi info. Padanlah orang suka study in group. Lessen topics to be read. LOL..

24 hours sebelum exam, memanglah saya tengok orang bersungguh- sungguh study. Yang saya pula duk layan movie. Supernatural Season 4 sampai habis semua episod lah. either I have misplaced my brain or the screw is loosen..

Well then, next Monday, going to BTN. duh, I seriously hate camp. Ni nak pakai uniform sekolah waktu form 6 lagi. Takpelah, berkorban sikit untuk ke NZ..ouh speaking bout NZ, saya dapat Stafford House. Happy gilerlah, walaupun 2nd choice, tapi memang at first nak duduk stafford. Ada gym kan, boleh kita exercise selalu! Tarikh fly pula 16 Feb. 

I think i've to go now. Nak isi borang visa, medical health, and banyak lagi lah. Giler tebal. Ok, wish me luck for the upcoming result of the exam..and good day..

p/s: Ouh, i miss the blog so much nowadays. wonder what is happening to my restaurant eh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin